10 locuri ce merită vizitate în Germania

Continuăm să ridicăm în slăvi Germania prin 10 puncte de interes care merită un city-break, sau chiar o vacanța în toată regula.

BERLIN

magazine-Berlin-5

Berlinul e cool și nu se aseamănă cu niciun alt oraş din Germania. E viu şi tineresc, pulsează energie şi creativitate, fiind considerat un fel de Mecca al tinerilor artişti din Europa. Fie vrei petreci un city break multicultural sau vrei vizitezi obiective turistice de renume precum Zidul Berlinului, Poarta Brandenburg, Palatul Republicii, Buncărul lui Hitler, Reichstag, Piaţă Potsdam, Berliner Dom sau Catedrala din Berlin, Muzeul Pergamon şi Palatul Charlottenburg, vei avea parte de o aventură completă! Plus cluburi originale, muzee inedite, spatii culturale neconvenționale si street art cât vezi cu ochii! Pentru peisaje la înălțime, urcă în Berliner Funkturm cu turnul sau de 150 m, Clădirea Parlamentului sau Berlin Window.

Castelul Neuschwanstein

neuschwanstein-castle-2243447_960_720

Pentru o vacanţă de poveste, aventureazăte în inima munţilor bavarezi şi vezi cu ochii tăi minunea vizitată anual de peste 1,3 milioane de turişti.
Cea mai renumită atracţie turistică din Germania, şi totodată unul dintre cele mai frumoase castele din lume, a apărut într-o mulţime de filme şi a fost sursă de inspiraţie pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland. Castelul “regelui nebun”, cum a fost poreclit Ludwig al IIlea, este construit în stil neo-clasic cu turnuleţe şi este aşezat pe un fundal impresionant al munţilor acoperiţi de zăpadă.

München

munchen6

În München fiecare îşi găseşte câte ceva de făcut sau văzut: shopping, cultură, istorie, distracţie sau o partidă de bețivăneală la Oktoberfest. Indiferent ţi place sau nu berea, merită dai o tură prin capitală bavareză înţesată de clădiri istorice, muzee pline de comori şi o scenă culturală activă. Alternează maratonul din berăriile în aer liber cu vizitarea celor mai interesante obiective turistice: Piaţă Sfânta Maria, Biserica Sf. Petru, Biserica Maicii Domnului denumită şi Catedrala din München, Cartierul de muzee, Hofbräuhaus, Muzeu BMW, Galeria de Artă Vechea Pinacoteca, Palatul Regal sau Grădina Englezească.

Heidelberg

7606041-Heidelberg-at-spring-Germany-Stock-Photo

Heidelberg intră la categoria destinaţie pitorească pentru un city break romantic. Situat de răul Neckar şi mărginit de două dealuri, Heidelberg deţine un centru vechi aflat în Patrimoniul Unesco şi un frumos castel din cărămidă roşie situat pe dealurile din Baden-Wurtemberg. Grădinile şi curţile interioare ale castelului te invită la plimbări relaxante, picnic sau reverie.

Köln

cologne-cathedral-germany-wide_25351100

In Koln, sau Cologne, vedeta e domul, o capodoperă a ahitecturii gotice, a cărei construcţie a durat 632 de ani – din 1248 până în 1880. Catedrala, aflată în Patromoniul Unesco din anul 1996, are o suprafaţă de 7.000 de metri şi e flancată de două turnuri înalte de 156 de metri. Nici orașul în sine nu-i rău, dar mai mult de 2 zile nu prea ai ce face… poate o partidă de shopping.

Hamburg

Hamburg

Cel mai mare port al Germaniei este unul dintre cele mai aglomerate din Europa. Într-un city break in Hamburg, merită să-ți petreci o zi în piaţa Schanzenviertel unde turiştii şi localnicii se adună prindă razele soarelui, să vizitezi Muzeul de Artă din Hamburg, galeriile Kunsthalle, Muzeul de Etnologie sau să cutreieri sutele de magazine pentru cumpărături sau suveniruri. O idee bună ar fi și o plimbare pe rîul  Elba, de unde ai o nouă perspectivă asupra orașului.

Frankfurt

800px-Römer,_Frankfurt

Frankfurt este cel mai cosmopolit oraş, unde îți lungești gâtul după cele mai înalte clădiri din Germania. Printre obiectivele ce merită vizitate se află Catedrala Sfântul Bartolomeu, o construcţie gotică, care a fost ridicată în secolele XIV-XV pe fundaţia unei biserici mai vechi, „Opera veche” din Frankfurt, Biserica Sfântul Paul, dar şi primăria Römer.

Drumeţii prin Alpii Bavarezi

csm_Koenigssee_-_Blick_auf_Schoenfeldspitze__c__Berchtesgadener_Land_Tourismus_3471dacbd7

Dacă ești în cautarea unui city break activ, la mare înălţime, atunci studiază harta regiunii Bavaria şi alege-ţi o cabană de munte. Această regiune cuprinde munţi majestuoși, lacuri cristaline şi castele desprinse din poveşti.

Lacul Bodensee

herbst_mainau_mende_6519

Toamna e spectuculoasă văzută de pe marginea lacului Bodensee, denumit și Lacul Costance, o minunăție naturală care îşi împarte teritoriul cu trei ţări: Germania, Austria şi Elveţia. Acest lac celebru în Europa pentru frumuseţea şi a zonei ce îl înconjoară se află într-un ţinut montan fabulos, într-o vale glaciară, înconjurat de câmpii verzi.

O croazieră pe Valea Rinului

flusskreuzfahrt-flusskreuzfahrt_infobild

Rinul, simbolul peisajului romantic german, ademeneşte vizitatorii cu numeroasele sale castele şi cu atracţii istorice autentice. Într-o croazieră poţi admira fiecare oraş aflat de-a lungul răului iar dacă treci graniţa în Elveţia poţi vedea Rine Falls, cea mai mare cascadă din Europa. Vizitează această zona primăvara sau toamna, atunci când totul este verde şi când poţi admira dealurile acoperite de regiuni viticole şi poţi face o degustare de vinuri.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *