Nepal: o tura prin jungla cu rinoceri din Chitwan

Daca te bate gandul sa mergi intr-o vacanta in Nepal, atunci ar trebui sa iei in calcul, pe langa traseele din Himalaya, si o excursie in Chitwan, un parc national cu tot felul de animale salbatice. Cel mai des o sa intalnesti elefantii, iar daca ai noroc o sa vezi si ceva rinoceri sau chiar tigri.

Chitwan se afla la vreo 6-7 ore de mers cu autobuzul din Kathmandu si este mai degraba un loc unde sa te relaxezi decat unul in care o sa ai parte de cine stie ce aventuri. Nu te astepta sa gasesti aici o jungla din aia ca in filme, ci mai degraba o padure cu tot felul de zone cu stufaris unde dorm rinocerii.

CIMG6005

CIMG6018

Ce poti sa faci in Chitwan? Pe langa clasica plimbare cu elefantul, mai poti merge sa cauti rinoceri, sa hranesti pui de elefanti, sa te plimbi cu caiacul pe rau si sa admiri crocodili, sa vezi tot felul de pasari, sa mananci bine in restaurante suspendate pe rau, sa iti inchiriezi bicicleta si sa dai ture pe drumurile prafuite din Sauraha, un sat printre orezarii, strabatut de raul Rapti.

CIMG6086

CIMG6060

In Chitwan o sa vezi, de asemenea, cei mai multi licurici pe care i-ai vazut vreodata, asa ca nu te sfii sa iesi noaptea la plimbare.

Cazare in Chitwan gasesti in bungalow-uri, foarte frumos amenajate, inconjurate de gradini cu vegetatie luxurianta. Mancarea poate fi destul de scumpa daca o iei din locurile unde te cazezi, asa ca mai degraba dai o tura prin sat la unul din restaurantele de aici.

Eu n-am apucat sa vad rinoceri, insa nici n-am insistat sa ii vad, dupa ce am intrat in niste mocirle pana la gat si am vazut cam ce presupune asta.

Recomand Chitwan celor care vor sa se relaxeze undeva la tara, intr-un loc cu vegetatie luxurianta, mancare buna si oameni draguti.

CIMG6082

CIMG6091

CIMG6000

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *