Disneyland Paris – cât costă distracția

A fost odată niciodată o lume minunată populată de zâne, prințese, spiriduși și magicieni, în care nu există cuvântul tristețe. V-am pierdut?
revenim cu picioarele pe pământ cu niște informații brutal de necesare:
Disneyland Paris, cel mai accesibil Disneyland pentru noi, europenii, se află în Marne-la-Vallée la aproximativ 30 km de Paris. Aici, se zvonește visul oricărui copil din lume devine realitate, dar trebuie recunoaștem nici adulții nu ar refuza o astfel de aventură.

Din păcate, porțile acestui tărâm magic nu se deschid la “Sesam deschideteși nici nu-ți poți plăti intrarea cu bomboane. Pe scurt și fără ocolișuri, o asemenea distracție o va cam coste!
Disneyland-ul din Paris are două mari parcuri, fiecare cu atracțiile sale: Parcul Disneyland, care conține 5 zone –  Fantasyland, Discoveryland, Adventureland, Frontierland și Main Street USA, și Parcul Walt Disney Studio, unde se află platourile de filmare ale celor mai populare filme din universul Disney.

Prețul biletelor de intrare variază în funcție de numărul de zile, dar și de numărul de parcuri în care este permis accesul. Poți urmări din când în când siteul Disneyland, unde mai apar diverse oferte promoționale.

vedem, așadar, câteva prețuri:
Pentru un bilet valid pentru 1 zi/ 1 parc, ai acces o singură zi în unul dintre cele 2 parcuri, iar un adult va plăti 63 euro și un copil între 3-11 ani 58 euro.
Pentru un bilet valabil pentru 1 zi/ 2 parcuri, ai acces la cele 2 parcuri, iar un adult plătește 74 euro și un copil între 3-11 ani 68 euro.
Pentru un bilet valabil pentru 2 zile/ 2 parcuri, un adult plătește 139 euro, iar un copil între 3-11 ani 126 euro.
Pentru un bilet valabil pentru 3 zile/ 2 parcuri, un adult plătește 169 euro, iar un copil între 3-11 ani 156 euro.
Poți alege și varianta abonament:

Abonament 3 zile (3 la pret de 2): adulți: 139.00 euro, copii între 3-11 ani: 126.00 euro
Abonament 4 zile (4 la pret de 3): adultul plăteste 169.00 euro, iar un copil între 3-11 ani: 156.00 euro
Abonament 5 zile (5 la pret de 4): adultul plăteste 199.00 euro, iar un copil între 3-11 ani: 181.00 euro.

Dacă te cazezi în Paris află Disneyland Paris Express oferă o modalitate ușoară de a ajunge la Disneyland la un preț atractiv. Îl poți lua din Gare du Nord, Opera, Madeleine, Châtelet sau Montparnasse și vei ajunge în fantastica lume în mai puțin de 90 de minute!

În Disneyland ai la dispoziție aproximativ 40 de puncte gastronomice, majoritatea de tipul fast-food dar și câteva restaurante mai pretențioase. Prețurile sunt destul de ridicate așa dacă faci o vizită de o zi, poți trișezi puțin și vii cu sandwichuri gata preparate.

Dacă iei în calcul și o partida de shopping, un weekend cu un copil poate sări bine de 500 de euro, mai ales dacă decizi te cazezi chiar în mijlocul poveștii, în parc.

Evident, n-am luat în calcul și zborul dar există o mulțime de zboruri de tipul low-cost spre Paris așa asta e cam ultima problemă.

Ce zici? Merită?

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *