Despre noi

Am luat-o triptil prin lume şi am adunat imagini şi poveşti cărora încercăm le dăm o formă coerentă.

Oana: Am fost gaijin în Japonia, gringo în Mexic, mzungu în Tanzania și-n Kenya, Ausländer în Berlin, turist & călător în mai bine de 40 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc descopăr. Fac slalom printre amintiri şimi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare. Filmul brut al călătoriilor începe direct la capătul lumii, în Tara de Foc, Ushuaia, unde am cinat cu un cuplu gay, apoi sare rapid de la Ayers Rockstânca roşie din mijlocul Australiei, unde era atât de linişte încât îţi auzeai gândurile, până la festivalul gotic care a înnegrit Lisabona şi, peste mari şi ţări, înapoi în Australia, pe insula de lângă Melbourne, unde nu cunoşteam pe nimeni dar am ajuns într-un final la o nuntă de aborgeni. Flashback şi strecor iar prin tunelele de lângă HoChi Min, unde se refugiau bietnamezii, apoi păşesc prin uşita ruginită din spatele statuii lui Budha din Kamakura până sus în vârful farului fosforescent din Enoshima unde am fost avertizată pot fi atacată de vulturi. Cut to restaurantul de cartier din Hanoi unde am descoperit cu stupoare au câine în meniu şi, cu toate sunt o colecţionară de ciudăţenii, m-am transformat instant în vegeteriana, până la minutele de chin de pe toaletă-dulap a hostelului din  Arequipa, Peru, și-mi sterg rapid această amintire cu toaletele japoneze care spală, usucă și parfumează, pe muzica aleasă de tine. Firimuturi din călătoriile mele s-au rătăcit pe aici.

CV-ul de călător include Argentina, Australia & Tasmania, Austria, Belgia, Bolivia, Bulgaria, Cambodia, Chile, Costa Rica, Cehia, Danemarca, Anglia, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Indonezia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Laos, Malaezia, Maroc, Mexic, Olanda, Norvegia, Peru, Portugalia, Singapore, Spania, Suedia, Tanzania & Zanzibar, Thailanda, Turcia, Uruguay, Kenya, Vietnam, SUA.

Livia: Egiptul mi-a deschis apetitul pentru călătorii, iar Nepalul m-a făcut înţeleg e plină lumea de backpackeri, oameni mişto care reuşesc călătorească fără bugete prea mari. N-am ajuns în foarte multe ţări, nu asta a fost scopul meu, ci umblu cât mai mult cu rucsacul în spate, fie e vorba de un traseu prin Piatră Craiului, fie e vorba de o plimbare prin Istanbul sau de o excursie mai îndepărtată. În filmul călătoriilor mele revin de fiecare dată pieţele cu porumbei şi călugări budişti din Kathmandu, jungla din Chitwan unde am mers pe urmele rinocerilor, micile cascade și orezarii de pe traseele din Pokhara, vârfurile munţilor Himalaya, văzute la răsărit împreună cu alţi turişti călători ca mine, pădurea de bambuşi din Kyoto, străduţele de pământ din Damasc, Valea Regilor la asfinţit, plajele cu nisip fin din Krabi, tablourile lui Bruegel văzute la Prado în Madrid. Port cu mine mereu gustul de ceai masala băut pe străzile din Mumbai, senzaţia de libertate pe care am simţit-o călătorind cu motorul prin Vietnam, nostalgia amestecată cu bucurie pe care am trăit-o în timp ce ascultăm un cântec pakistanez la o terasă suspendată din Kathmandu. Îmi doresc ajung la Annapurna Băse Câmp, merg măcar o dată la trei ani în India, nu uit se poate călători şi low cost, prind culorile cele mai vii în regiunea Yunnan din China, plimb prin Buenos Aires, ascult gheţarii în Islanda, văd măcar o dată aurora boreală, conving Laos e paradisul, urmez recomandarea unor prieteni de a merge în Iran şi văd cât mai des stelele din vârf de munte. Cu toate astea o va ţin la curent.

DSC02402

Daca aveti povesti pe care vreti sa le impartasiti, puteti sa le publicati aici impreuna cu noi, tot ce trebuie sa faceti este sa dati un mail la livia.floricel@gmail.com sau la cristinaoanaiancu@yahoo.com. De asemenea, puteti sa ne contactati pe pagina noastra de Facebook aici.

 

8 comments

 1. Curiozitatea m-a impins repede sa patrund printre calatoriile voastre. Trebuie sa recunosc: aveti niste destinatii de top. Am frunzarit doar putin acum dar cu siguranta acest blog va fi printre cele in care imi va face placere sa calatoresc. Asa ca…greu veti mai scapa de mine! :) Iata primul LIKE la pagina de pe facebook a blogului!!!

 2. Gata … am citit in seara asta cateva articole, am dat like si urmeaza sa le citesc pe toate in urmatoarea perioada.
  La cat mai multe calatorii fetelor

 3. Este impresionant pe unde ati umblat fetelor si ma bucur sa descopar in fiecare zi oameni ca voi, oameni care ma inspira. La cat mai multe calatorii si abia astept sa vad pe unde mai mergeti !

 4. Oana si Livia, ma bucur ca v-am descoperit. Este impresionant numarul experientelor voastre de calatorie! Wow! Vreau sa ma abonez la site-ul vostru si, recunosc sunt mai zapacita, e posibil sa-mi fi scapat mie butonul. Help, pls!

  1. Buna Mihaela, si noi te-am descoprit tot zilele astea si iti intoarcem complimentul! Ai un blog f reusit!
   Butonul cred ca ne-a scapat si noi, dar ne ocupam zilele astea, suntem in urma cu partea tehnica si bajbaim si noi cum putem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *