Ce poti face intr-un weekend in Belgrad

Am fost de doua ori in Belgrad si nu cred ca m-as mai duce a treia oara, poate doar daca as combina excursia cu vreun concert. Nu e un oras care sa uimeasca prin arhitectura si nici prin cine stie ce obiective turistice, poate mai degraba prin atmosfera, se spune ca viata de noapte e chiar intensa la Belgrad. Eu n-am mers prin cluburi, insa am ajuns la un concert destul de misto unde ne-au lasat sa intram gratis doar pentru ca eram turisti. Misto, nu? Mancarea nu e nici ea foarte variata, cam ca la Budapesta, multa carne, celebra plescavita, si, in general, preparate destul de grase si grele. Nu-mi amintesc sa fi mancat ceva in Belgrad care sa ma dea pe spate. Dar aici e cam nepotrivit sa imi dau cu parerea pentru ca sunt vegetariana.

9

10

belgrad3

Un weekend la Belgrad e suficient ca sa vezi tot orasul. Ai timp sa te plimbi si sa faci poze in nestire prin cetatea Belgradului, inconjurata de frumosul parc Kalemegdan, de unde se poate vedea confluenta celor doua fluvii, Sava si Dunarea, sa te plimbi pe Knez Mihailova, o strada pietonala in centrul lor vechi cu multi artisti, tarabe cu suveniruri, terase, restaurante si baruri, si, poate, sa faci putin shopping. De fapt, nu e chiar o idee buna cu shoppingul la Belgrad, nu au prea multe magazine in centru, iar preturile sunt destul de mari. Imi amintesc ca mi se rupsese geanta si am cautat mult si bine sa imi cumpar alta.

Digital Camera

02

05

03

04

Daca iti plac muzeele, poti sa mergi sa vizitezi muzeul Tito, e destul de interesant, mai ales daca esti un nostalgic al comunismului. Si ca sa ai o imagine mai buna asupra Belgradului, ar fi bine sa mergi pana la muzeu pe jos. Pe drum o sa vezi tot felul de blocuri bombardate, lasate asa ca amintire a razboiului, bulevarde late, sarboaice frumoase imbracate elegant mergand alaturi de partenerii lor, deseori imbracati in trening.

Digital Camera

Digital Camera

Digital Camera

Digital Camera

Digital Camera
Stafete la Muzeul Tito

Vara sunt foarte multi tantari la Belgrad, atat de multi incat seara devine imposibil sa stai 5 minute pe o banca in parc. Poate intre timp au mai rezolvat problema. Oricum, daca mergeti vara, e bine sa aveti mereu la voi un spray de tantari.

Cazare in Belgrad se gaseste la preturi ok, noi am stat la un hotel in centru, gasit la fata locului, cam decrepit, insa amuzant in decrepitudinea lui, cu vreo 30 de euro camera, si la hostel Star, un hostel pe care nu-l recomand din cauza mizeriei.

In Belgrad cel mai bine e de mers cu masina, drumul pe langa Dunare e intr-adevar spectaculos. De fapt, garantia reusitei unei excursii la Belgrad e drumul pana acolo cu masina.

1

2

3

4

5

6

7

8

Iti recomandam si:

Cu masina spre Cirali, Antalya

Cu masina in Sarti, Grecia

Ce poti face intr-un weekend in Dublin

City Break la Copenhaga

Weekend prelungit in Budapesta

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *