5 idei pentru o vacanță de Revelion fără zăpada

Dacă nu ești genul care o ardă vesel pe la târgurile de Crăciun, nu te emoționează nămeții și vrei scapi cât mai repede de atmosfera încărcată a sărbătorilor de iarnă petrecute acasă, îți recomandăm câteva destinații, nu foarte costisitoare, unde o te relaxezi fără colinde, cozonaci, sarmale și alte nebunii. Ca nu mai zic n-ar fi tocmai rău scapi de gerul năpraznic din România la început de ianuarie, care te ține în casă și îți taie poftă de orice.

Goa sau Kerala, India

Da, nu este foarte ieftin ajungi în India, însă nici foarte scump, totul e știi cauți bilete de avion. Dacă mergi până în Istanbul cu Pegasus Airlines și de aici cu Air Arabia până în India, biletul de avion o te coste vreo 600 de euro. Bineînțeles, combinații ieftine mai găsești și cu alte companii de exemplu cu FlyDubai, Turkish Airlines, JetAirways sau Aeroflot. Cele mai mișto locuri din India de petrecere a Revelionului sunt Goa și Kerala, unde ajungi cu trenul din Mumbai sau Delhi. Despre Goa am scris mai multe aici.

2013-12-28 16.36.58

Chefchaouen sau Essaouira, Maroc

Biletele până în Maroc nu sunt foarte scumpe, mai ales dacă mergi cu combinații de zboruri Wizz Air cu Ryan Air, București-Milano-Marrakech sau BucureștiRoma-Rabat s.a.m.d., important e ai răbdare le cauți. Locuri mișto de petrecut Revelionul în Maroc sunt orașul albastru, Chefchaouen, despre care am scris mai multe aici, și Essaouira, un oraș cu plaje întinse, magazine drăguțe, vânzători neagasanti, și, în general, o atmosfera caldă și relaxantă.

20151119_145142

20151114_154202

Istanbul, Turcia

De fiecare dată când am ajuns la sfârșit de decembrie în Istanbul, și nu de puține ori, am fost surprinsă văd cât de prietenoasă e vremea. De obicei, în Istanbul ninge destul de rar, iar dacă, totuși te nimerești când ninge, atunci o ai parte de niște peisaje superbe. În Istanbul ai mereu chestii de făcut, de la mâncat chestii bune și ieftine pe la micile restaurante gen împingetavă de pe străduțele din Taksim, până la colindat pe străduțe frumoase, mers la hammam, savurat ceaiuri și făcut poze la pescărușii gălăgioși de pe Bosfor.

DSCN3375

DSCN3392

Hurghada, Egipt

În Egipt ajungi ușor cu o agenție de turism, îți iei un pachet și te relaxezi bine-mersi la un all inclusive. Egiptenii o facă tot posibilul te simți bine, fără te încerce vreun sentiment de vinovăție nu ai ales o vacanță mai aventuroasă. Vei sta la plajă, te vei plimbă prin grădinile hotelului, vei merge în excursii la Luxor și Cairo, iar de Revelion ți se va organiza cea mai tare petrecere pe care ai avut-o vreodată. Și nu exagerez. Mai multe despre Egipt, din vacanța mea all inclusive, am scris aici.

pe plaja1

Corfu Town, Grecia

Toată lumea se duce vara în Grecia, însă e la fel de frumos și iarnă. Dacă îți place marea oricum, chiar și când e învolburată și rece, atunci cautăți o vacanță în Grecia, cazarea este mult mai ieftină, iar dacă nu găsești zboruri, poți încerca mergi cu mașină. Idei bune de petrecere a Revelionului sunt Corfu Town, orășelele din Cretă, Atena, dar și Thassos. Nu cred e prea rău te prindă noaptea dintre ani mâncând fructe de mare în cine știe ce restaurant grecesc.

DSCF2247

DSCF2254

Alte idei unde poți ți petreci un Revelion fără zăpadă și relativ ieftin: Valencia, Sicilia, Larnaca, Malaga, Lisabona sau Porto. De asemenea, la prețuri accesibile poți găsești bilete și în Iordania, Tunisia și Iran.

Iti mai recomandăm citești și

5 destinatii calde din Europa pentru Revelion

Revelion in Koh Lanta, Thailanda

De ce sa mergi intr-o vacanta in Valencia

About Livia

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *