Cum gasesti bilete de avion ieftine

Recunosc ca am dat o cautare similara pe net, disperata la un moment dat ca nu mai gaseam bilete ieftine spre Asia, nici cu Skyscanner, nici cu Airtickets24 si nici cu Kayak. Si cum motoarele de cautare pe care intru eu nu prea iau in calcul multe companii low-cost, m-am gandit ca poate gasesc altele.

Nu am gasit ceva ce nu mai stie nimeni, un secret bine ascuns al companiilor aeriene, insa mi-a venit ideea sa scriu articolul asta si sa va povestesc cum cumpar eu biletele de avion.

1. Ma uit mai intai pe Skyscanner.ro si Airtickets24.com ca sa-mi fac o idee de pret

De pe site-urile astea doua mi-am luat multi ani bilete, pana cand am descoperit ca Skyscanner are preturile mai mici. Deoarece, e mai usor de folosit Airtickets24, caut mai intai pe el ce ma intereseaza, ca sa vad tabelul pe mai multe zile, dupa care fac rezervarea pe Skyscanner. Daca are si Skyscanner tabel din ala, nu prea mi-a pasat, cred ca m-am atasat prea tare de Airtickets24 :).

2. Budgetair.com, un agregator de zboruri cu bilete ieftine

Pe Budgetair l-am descoperit abia anul trecut si mi-a placut ca nu ia comisioane pentru cardurile visa. Preturile la ei sunt chiar cele mai mici dintre toate saiturile de pe care am cumparat si cred ca o sa-l folosesc pentru calatoriile viitoare.

3. Verific preturile pe mai multe site-uri

Dupa ce am gasit un bilet de avion ieftin pe un agregator de zboruri, ma uit si pe alte agregatoare de zboruri si apoi pe site la compania aeriana unde am gasit biletul cel mai avantajos sa vad ce pret afiseaza. Am remarcat ca biletele luate direct de la companiile aeriene nu sunt mai ieftine ca cele de pe Skyscanner, Vola.roCheapflights, Momondo, Kayak, Budgetair, eDreamsTravelocity, Expedia sau Airtickets24. Anul trecut, biletul spre Vietnam cu Etihad Airways era mult mai ieftin pe agregatoarele de zboruri decat pe site-ul lor.

3. Caut companiile aeriene low-cost din tara unde merg

Cea mai ieftina varianta de drum este cu combinatia de low-cost-uri. Daca vrei sa mergi in India, de exemplu, te uiti ce zboruri au ei internationale si daca te poti combina cu vreo companie de-a lor aeriana, s-ar putea sa iesi mult mai ieftin. Eu spre India si Nepal am combinat foarte bine Pegasus (companie low-cost turceasca) pana in Istanbul, si de aici AirArabia (companie low-cost din Emirate), cu escala la Sharjah, pana in Kathmandu sau Mumbai. Aici gasiti lista cu toate companiile aeriene low-cost.

4. Urmaresc promotiile la low-cost-urile de la noi si la cele europene

Daca te abonezi la Wizzair, Blueair, EasyJet, Eurowings sau Ryanair, o sa fii mereu pe faza cu ofertele lor, care nu sunt putine. La un low-cost, biletul ajunge de multe ori atat de ieftin la promotie, incat iti vine sa vizitezi tot felul de locuri pe care nu le aveai neaparat pe lista ta de calatorii. De exemplu, Ryanair are bilete spre Bologna si cu 20 de euro.

5. Caut oferte de zboruri spre alte continente din Istanbul, Roma sau Milano

Din Bucuresti se ajunge destul de ieftin cu un low-cost la Istanbul, Roma sau Milano, iar de aici am mult mai multe zboruri spre alte continente fata de cate am in Bucuresti. Daca ai prea mult de asteptat intre zboruri si trebuie sa iti iei cazare o noapte, atunci poate nu e cea mai buna idee sa faci combinatia asta. Mie, de obicei, imi convine o pauza mai mare intre zboruri, pentru ca tot timpul am chef sa vizitez Istanbulul si nu consider ca e o pierdere de vreme si bani.

6. Daca nu gasesc bilete spre tara care imi trebuie, ma uit la tara vecina

De multe ori nu gasesti bilete ieftine spre locul spre care vrei sa mergi, insa poti gasi la tara vecina preturi mici si de acolo poti merge cu un o companie aeriana low-cost locala, cu trenul sau autocarul. De exemplu, n-o sa gasesti niciodata bilete ieftine spre Laos sau Cambodgia din Bucuresti, insa poti merge pana in Vietnam sau Thailanda si de aici cu autobuzul sau un avion low-cost.

7. Ma uit din cand in cand pe Lastminute.com si Holidaypirates.com

De obicei, nu imi aleg o destinatie precisa cand e vorba de vacanta, ma uit sa vad in ce loc sunt bilete mai ieftine si aleg ce imi convine. Lastminute.com si Holidaypirates.com sunt doua site-uri bune pentru oferte de bilete de avion, dar si pentru oferte de vacante.

8. Urmaresc promotiile la companiile aeriene

Desi varianta asta este pentru obsedati de calatorii, e bine de stiut ca fiecare companie aeriana are anumite perioade de promotii, aceleasi in fiecare an. Asadar, daca esti genul de calator flexibil cu datele calatoriei si ai multa rabdare sa urmaresti ofertele la companiile aeriene, atunci promotiile astea ti se potrivesc de minune.

Voi cum va gasiti biletele de avion?

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *