5 orașe de vizitat în Austria

V-am povestit despre cele mai frumoase peisaje naturale de care te poți bucura într-o vacanță austriacă și, așa cum am promis, continui cu partea urbană – marile orașe austriece. Iată care sunt orașele ce merită vizitate în Austria și mai ales de ce.

Viena

640px-Wien_Hofburg_Nacht

De cum pășești pentru prima dată în Viena ai impresia te-ai întors în trecut, grandoarea sa imperială dominând și acum întregul oraș.
Nu multe orașe din lume se pot laudă cu o atitudine atât de eclectică precum Viena. Orașul are palate și trăsuri trase de cai, dar și festivaluri de dans contemporan pentru pasionați din toată lumea; are și Opera unde vienezii se prezintă în frac și vienezele în rochii elegante de seară, dar și baruri organizate în foste bunkere sau stații abandonate de metrou.
Ai nevoie de cel puțin o săptămână ca descoperi toate minunățiile acestui oraș în frunte cu Palatul Schönbrunn,  vechea reședință de vară a familiei imperiale habsburgice. Palatul de vara al împăraților, CatedralaSfântul Ștefan” (Stephansdom), Palatul Imperial Hofburg, Școală Spaniolă de Călărie, clădirile concepute de arhitectul modern Hundertwasser, Galeriile Belvedere sunt doar câteva dintre ele.
Un loc ce merită vizitat în weekend este Naschmarkt, o piață unde se cânta muzică live ziua, și în fiecare sâmbătă este un târg celebru de vechituri.
Mai multe despre Viena ți-am povestit aici.

Salzburg

dusk-cityscape-salzburg-austria_main

După ce ai dat gata Viena, Salzburg e următorul oraș spre care ți îndrepți atenția. Orașul natal al lui Mozart și locul unde s-a filmat pelicula “Sunetul muzicii”  are mulți ași în mânecă. Începe cu plimbări pe malurile râului Salzbach, urmate de un urcuș spre cetatea Hochensalzburg, de unde vei avea o panorama asupra întregului oraș. Centrul istoric de aici este unul dintre cele mai bine păstrate din țările germanice și a intrat în patrimoniul UNESCO în 1997. Aici se află Domul construit în stil baroc cu un muzeu plin de tablouri, sculpturi și obiecte de artă dar și Castelul Residenz sau Mănăstirea Sfântul Petru.

La plecare, nu uita să cumperi niște cutii cu MozartKugeln, acele jucăușe bile de ciocolată umplute cu marzipan, cel mai potrivit cadou pentru rude, prieteni dar și pentru stocul personal.

Innsbruck

innsbruck-1112x630_5_

Aerul tare și proaspăt de munte îți va face cu siguranță chef de plimbări la pas prin Innbsruck. Capitala Tirolului găzduiește o mulțime de clădiri istorice precum biserica Hofkirche, unde se află mormântul împăratului Maximilian I, catedrala Sfântului Iacob, construită în stil gotic, Basilica Wiltener și Mănăstirea Știft Wilten. Dacă vrei ai o panorama spectaculoasă asupra întregii regiuni ia funicularul până Hungerburg, apoi telecabina până la Hafelekar la 2.334m înălțime.

Graz

Kunsthaus, Graz, Graz, Styria, Austria
Kunsthaus, Graz, Graz, Styria, Austria

Capitala landului Steiermark, poate fi explorat pe jos, sau de pe bicicletă. Orașul vechi și centrul istoric de aici se află în Patromoniul Unesco din anul 1999 și te așteaptă cu atracții precum Biserica Leech, construită în secolul al XIII-lea, Domul din sec al XV-lea, Mausoleul Împăratului Ferdinand ÎI dar și castelele Eggenberg și Gosting.

Linz

City-of-Linz

Și Linz, al treilea oraș ca locuitori al Austriei, merită măcar un citybreak. Dacă ajungi aici vizitează centrul Ars Eletronica  unde vei avea impresia ai fost teleportat într-o altă lume. Acest muzeu este dedicat lumii virtuale, unde poți vedea progresele din domeniul electronicii precum și simulări de călătorii în spațiu. Un alt muzeu care îți va atrage atenția este Muzeul de Artă Lentos, unul din cele mai importante muzee de artă modernă și contemporană din Austria.
În plus, poți vizita cea mai veche biserica din Austria , Biserica Sf. Martin sau te poți plimba pe străzile care l-au inspirat pe Wolfgang Amadeus Mozart scrie Simfonia a 36-a.
Ah, da, și nu uită mănânci o felie de Linzer Torte, tarta de fructe  cu aluat în formă de romburi pe deasupra. Este delicioasă!

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *