Ce vizităm în Austria

Ghid clasic și convențional de vizitat Austria

Dinte am observat până acum, majoritatea turiștilor români sau străini care vizitează Austria pot fi împărțiți în două categorii: cei care vin aici pentru sporturile de iarnă sau cei care vin atrași de cultură și istoria orașelor importante. În Austria ai însă multe de văzut și făcut așa am adunat câteva informații generale despre această țară care te pot ajuta cât de cât în planificarea unei vacanțe. Și pentru că sunt multe de povestit despre Austria, am să împart informațiile în două articole. Prima partea va fi despre comorile naturale ale țării iar a doua despre marile orașe.

Austria se întinde de la Alpii din vest până la bazinul Dunării și oferă un decor de poveste format din lunci și văi alpine, lacuri adânci, ape curgătoare și cascade, ghețari, stepe aride dar și sate montane tradiționale sau orașe moderne pline de viață. Austria este împărțită în nouă landuri federale: Burgenland, Carinthia, Austria Inferioară, Austria Superioară, Salzburg, Steiermark, Tirol, Vorarlberg și Viena.

zugspitz-arena-walking-holiday-austrian-alps-021

Relieful țării este predominant muntos datorită prezenței Alpilor, prin urmare e perfectă pentru călătorii dornici de drumeții dar și alpiniștii curajoși sau schiorii experimentați. Alpii Centrali reprezintă cel mai important lanț montan al Austriei, trecând din Tirol până în Steiermark și Austria Inferioară și cuprinzând zone ocupate de ghețari pe toată durata anului. Doar un sfert din Austria se află în zone de șes și doar 32% din țară se află sub altitudinea de 500 m.
Cel mai înalt vârf muntos este Grossglockner la 3.798m din Carinthia. La fel de provocator este și vârful Edelweiss, aflat la 2577 metri la care se poate ajune pe o cărare șerpuită.

die-grossglockner-hochalpenstrasse-ist-der-klassiker-unter-den-alpenpaessen-

Parcul Național Hohe Tauern este un imens parc muntos, traversat de o spectaculoasă șosea la înălțime. Întreaga regiune a landului Salzburg este perfectă pentru o vacanță plină de drumeții aventuroase.

Austria respiră cultură prin toți porii, fiind gazdă a 9 obiective aflate în Patrimoniul Unesco: Centrul istoric al orașului Salzburg, Palatul și Grădinile Schönbrunn din Viena, Peisajul cultural Hallstatt-Dachstein din provincia Salzkammergut, Linia ferată din Semmering, Centrul vechi istoric din Graz, Peisajul cultural din Wachau, Centrul vechi istoric din Viena, Peisajul cultural-natural din zona lacului Neusiedlersee și Siturile palafitice preistorice din jurul Alpilor.

În regiunea Tirol natura și localnicii ți-au pregătit un real răsfăț. Provincia muntoasă Tirol este una dintre cele mai vizitate regiuni din Austria, în special iarnă, când se transformă într-un paradis al schiorilor din lumea întreagă, cu cele peste 5000 km de pârtii. Tirolul plusează și oferă păduri întinse, pășuni și văi, lacuri montane, biserici și castele. Aici poți escalada ghețarul Stubai cu numeroase pârtii pentru toate categoriile de schiori.

St. Anton view

La schi în Austria

Austria este celebra pentru stațiunile sale de schi dotate cu cele mai bune instalații, precum și pentru ghețarii unde poți schia 365 de zile pe an. Dacă ești începătorîncearcăregiunile din Tirol, la est de Innsbruck (Alpii Otztal, Alpbach, Niederau și Obergurgl) sau zonele din regiunea Salzburg (Neukirchen, Obertauern, Gasteinertal, Großarl, Zell am See, Ski Amade) dar și Styria (Schaldming) sau Carinthia (Bad Kleinkirchheim).

Lacurile din Austria

Printre cele mai frumoase lacuri din Austria se numără Rifflsee, aflat la o altitudine de 2230 m, Wörthersee, cel mai cald lac din Austria unde temperatura apei ajunge până la 24-28 de grade pe timpul verii, Achensee, cel mai mare lac alpin din Austria, Faakersee, cu ape cristaline de nuanțe turcoaz, sau Seegrote, cel mai mare lac subteran din Europa. Să nu uităm nici de cele 500 de lacuri din regiunea Salzburg.

metd_pf_1403_p45a

Merită să dai o tură si prin Wachau, o zona pitorească plină de podgorii unde poți face plimbări cu bicicletă sau poți vizita Abația benedictină Melk, o grandioasă construcție barocă construită pe o stânca, în secolul XI din ordinul Contelui Leopold II. Această construcție se află pe malul Dunării între orașele Viena și Linz și este considerată una dintre cele mai frumoase construcții în stil baroc din Europa.

csm_c4d639da352d5c124ac07ae588b570cf_20243ba44d

Dacă vrei cunoști cât mai bine Austria și obiceiurile ei vizitează cele mai importante orașe de aici precum Viena, Salzburg, Innsbruck, Graz sau Linz. Despre ele, într-un articol viitor.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *