Top 10 locuri de vizitat în Spania

Muzee. Soare. Mare.Palmieri. Arhitectură. Cultură. Tradiție. Gastronomie. Gaudi. Alhambra. Sangria. Flamenco. Castele. Natură. Tapas. Când vine vorba de vacanță, nu prea ai cum să dai greș cu Spania! Clima, cultura și diversitatea geografică i-au perpetuat faima în rândul turiștilor din lumea întreagă și a făcut-o una din destinațiile de top ale lumii.
Iată, pe repede înainte, ce poți vizită pe aici.

Madrid

Madrid city center, Gran Vis Spain
Dacă ai ales să vizitezi Spania trebuie să începi cu Madridul! Orașul asta este atât de arătos și bogat în experiențe, încât nu degeaba auzi atâta lume că se tot duce acolo. Pentru unii, Madridul este sinonim cu flamenco, coridele, cinele și plimbările în aer liber. Alții vin atrași de viață de noapte și cluburile sale de renume internațional. Ca să nu mai vorbim de muzee fantastice precum Prado, Muzeul Național de Artă Reina Sofia dar și Palatul Regal sau piața Plaza Mayo. Indiferent care îți e scopul, un lucru e sigur – chiar dacă vrei n ai cum să te plictisești!

Barcelona

Barcelona_travel_massive

La concurenta cu Madrid, ba chiar mai frumos daca mă întrebați pe mine, e Barcelona, un muzeu în aer liber, datorită arhitecturii impresionante a jucăușului Gaudi, atmosfera cosmopolită dar și plajele cu sporturi nautice. Începe cu o plimbare prin La Ramblas, probabil cea mai cunoscută stradă din Spania. Aici ciripitul păsărilor din colivii se amestecă cu un șuvoi neîntrerupt de turișți, dar și de localnicii, care nu vor să cedeze acest loc atât de ușor. Sunt multe de făcut și văzut în Barcelona dar un sejur este incomplet fără o vizită la Sagrada Familia sau Parcul Guell.

Granada și Alhambra

20150929_113050-e1456406205758
Farmecul orașului aflat la poalele munților Sierra Nevada constă în amestecul de influențe arabe și andaluze pe care îl găsești la tot pasul. De la Alhambra, un complex de palate maure, moschei și grădini, considerat unul dintre cele mai vânate obiective turistice din lume, până la Albaicin, faimosul cartier maur, alb cu străduțe boeme, care șerpuiesc pe deal, plin de restaurante unde se cânta flamenco, case micuțe, frumos decorate și vile cu grădini luxuriante, Granada îți oferă peisaje și experiențe dintre cele mai variate.
Despre Granada ți-am povestit în amănunt aici.

Valencia

20150926_161052
Al treilea oraș ca mărime din Spania se află pe coasta Marii Mediterane, deci ai palmieri, vreme frumoasă și briza marii. Alternează o zi de plajă cu o vizită în cartierul Barri del Carme. Cele mai vânate locuri turistice sunt Orașul Artelor și Științei, un complex de cinci clădiri futuriste proiectate de arhitectul valencian Santiago Calatrava, Bioparcul, o grădina zoologică în care animalele nu stau în cuști, ci în niște decoruri asemănătoare cu mediul lor natural, plajă, lungă și lată, încadrată într-o parte de un șantier naval și în cealaltă, în depărtare, de niște munți, parcurile și, bineînțeles, Centrul Vechi. Mai multe, aici.

Sevilla

fiesta
Nu ocoli nici capitala Andaluziei, sufletul romantic al Spaniei presărat cu monumente arabe și grădini luxuriante. Printre atracțiile turistice de aici se numără Catedrala, care este cea mai mare clădire gotică din lume și Alcazarul ambele înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial Unesco.

Insulele Baleare

Cova d’en Xoroi

Insulele Baleare, adică Majorca, Menorca, Ibiza și Formentera, sunt printre cele mai populare destinații de vara din Spania și n-au rival când vine vorba de distracție. Cele mai căutate sunt Mallorca, cu golfuri pitroesti și ape transparente și Ibiza, celebra pentru petrecerile din timpul verii totodată o destinație turistică pentru familii.

Costa del Sol

20170918_140559
Costa del Sol, o destinație accesibilă pentru români, nu se dezice de nume – cu cele 320 de zile însorite pe an, își întâmpină vizitatorii cu posibilităţi de petrecere a timpului de la lenevitul pe nisip sau sub palmieri, până vizitarea unor orașe de importanță istorică dar și câteva excursii active, în natură. În plus, preţurile din această zona sunt accesibile şi prietenoase cu buzunarele noastre.
Începe cu Malaga, probabil cel mai frumos oraș și vechi oraș din Costa del Sol este totodată locul de naștere a lui celebrului pictor Pablo Picasso. Despre Costa del Sol ti-am povestit mai in detaliu aici.

Costa Brava

panorama
Aflată în nordul Spaniei, la 60 de km de Barcelona, Costa Brava a păstrat sălbăticia peisajului și frumusețea naturală a coastei.Cuvântul brava înseamnă sălbatic, iar acest nume i se trage de a faptul că uneori, iarna și toamna, marea poate fi periculoasă în această zona. Costa Brava este locul preferat al cineaștilor spanioli, care au filmat o mulțime de scene în această zona care te atrage prin sălbăticia naturii.
Ce loc să alegi? Depinde ce fel de vacanță cauți! Lloret de Mar este stațiunea petrecăreților și a celor activi, Tossa de Mar e stațiunea familiștilor și a celor care caută relaxarea iar Blanes, stațiunea boemilor și romanticilor.

La ski, în Spania

munti
Când zici Spania zici plaje însorite, briza marii, cafenele boeme, muzee, orice, numai la sporturi de iarnă nu. Greșit! Spania are numeroase pârtii naturale de schi, unde te poți bronza în timp ce schiezi. Cele mai importante regiuni de schi în Spania se află în Pirinei și Cantabria, dar și la sud de Granada, în Sierra Nevada.

Spania are atât de multe de oferit încât nu-ți ajunge o vară. Sunt tapas pe care nu le-ai încercat, plaje pe care nu te-ai bronzat, muzee pe care nu le-ai vizitat, străduțe pe care nu te-ai plimbat încă, priveliști de care nu ai profitat. Spania merită mai mult din partea ta.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *