Viza Rusia

Dat fiind ca aveam impresia ca e foarte greu sa iei viza de Rusia, o sa pun un post special cu asta, cu cateva lamuriri despre cum se obtine. Par multe cerinte cand citesti pe site-ul Ambasadei, insa, de fapt, documentele cerute se strang destul de usor.

moscova-viza

Asadar, pentru viza sunt necesare urmatoarele:

1. Voucher din Rusia. Voucherul poate fi obtinut de la o agentie de turism din Rusia sau de la hotelul/ hostelul la care stai. Pretul variaza intre 20 si 30 de dolari de persoana. Voucherul il primesti pe mail a doua zi, dupa ce le virezi banii, de obicei prin western union. Eu am primit invitatia de la TNT Hostel, pentru care am platit 2000 de ruble, adica 50 de euro, pentru 2 persoane. De obicei, o sa gasesti pe site-ul hostelului/hotelului la care stai informatii despre visa support. De exemplu aici.

2. Pasaport valabil minimum 6 luni si cu cel putin 2 pagini libere plus o copie de pe prima pagina a pasaportului.

3. O poza tip pasaport care trebuie lipita pe formularul completat. Formularul poate fi descarcat de pe site-ul ambasadei. Daca uiti sa lipesti poza, o sa gasesti oricum lipici la ambasada.

4. Asigurare de sanatate, care poate fi obtinuta de la orice agentie de turism. La ambasada trebuie sa ai la tine asigurarea in original si copie.

5. Chitanta ca a fost platita taxa de viza la sediul ING. Taxa este in jur de 35 de dolari si trebuie platita numai in dolari. In formular sa scrii la scopul vizitei: turism. Contul in care trebuie sa depui banii il gasesti aici. Inainte sa depui banii in cont trebuie sa mergi musai la Ambasada Rusiei sa iti dea un numar cu care mergi la sediul ING. Complicat, nu?

Viza turistica cu intrari multiple nu se ofera.

Eliberarea vizei turistice dureaza fix 5 zile. Viza se elibereaza exclusiv pentru perioada scrisa in invitatie, nicio zi mai mult sau mai putin.

Nu ai nevoie pentru viza turistica de rezervarea la hotel sau de biletele de avion.

La Ambasada Rusiei este indicat sa mergi chiar la deschidere, la 9 dimineata, deoarece se aglomereaza si coada merge greu. Eu am ajuns la 9 fix si deja erau vreo 10 persoane la coada.

Miercurea este inchis. Programul de depunere a actelor este intre 9.00 si 12.00.

Cand mergi sa ridici viza nu mai este nevoie sa stai la coada, intri in fata si o iei imediat.

About Livia

2 comments

  1. Buna Livia! As avea o intrebare: a fost suficient pentru viza doar invitatia? Pe site-ul ambasadei se mentioneaza o confirmare si un voucher si m-au bagat in ceata. Multumesc! :)

  2. Da, cand am fost eu, a fost suficienta invitatia. Am vazut ca intre timp au schimbat cerintele pe site-ul ambasadei, nici eu nu inteleg care e faza cu voucherul si confirmarea, care ar fi diferenta dintre ele. Cred totusi ca e suficienta invitatia. Multa bafta si sa ne zici si noua daca a fost ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *