Cum se obtine viza de Vietnam

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daca te bate gandul sa mergi in Vietnam, atunci e bine sa stii ca viza se poate obtine in doua maniere: atat de la Ambasada Vietnamului din Bucuresti, cat si la sosire in Vietnam, dar numai daca ai o scrisoare de aprobare, care se obtine foarte usor online. Sa le iau pe rand:

Viza de la Ambasada Vietnamului din Bucuresti

Pentru viza de la Ambasada ai nevoie de 2 fotografii tip pasaport, biletul de avion dus-intors, rezervarea la hotel plus cererea de viza. Uneori te mai poti trezi ca iti cer si extras de cont, de aceea e mai bine sa iti iei viza online. Taxa de viza la Ambasada este 30 de euro pentru cea cu o singura intrare, iar daca vrei in regim de urgenta, platesti dublu.  Ambasada Vietnamului in Romania se afla pe str. C.A.Rosetti nr. 35, sector 2, Bucuresti.

Viza la sosire in Vietnam cu scrisoare de aprobare

Viza la sosire in Vietnam e mult mai simplu si mai repede de obtinut. Intri pe site-ul www.vizavietnam.com, aplici pentru viza si platesti o taxa de 20-25$, in functie de tipul de viza pe care ti-l doresti. Practic nu obtii viza, ci o scrisoare de aprobare a vizei pe care o printezi si o prezinti la intrarea in Vietnam, la ghiseul de vize. Pe baza acestei scrisori ti se va pune viza in pasaport. Scrisoarea o primesti in 3-4 zile si nu trebuie sa iti faci griji pentru asta, cei care se ocupa de site sunt foarte seriosi si iti raspund la orice intrebare. De asemenea, daca gresesti ceva la datele pentru viza atunci cand completezi formularul, sunt draguti si modifica ce ai gresit, daca nu e prea tarziu si n-au trimis deja datele la Ambasada. Daca le-au trimis deja si ai gresit datele, nu-ti ramane decat sa mai platesti o data scrisoarea de aprobare. In caz ca esti pe graba, se poate obtine si scrisoarea de aprobare in regim de urgenta, numai ca platesti ceva mai mult.

Romanii nu platesc viza la intrarea in Vietnam. In caz ca ti se cer bani, specifica doar ca esti din Romania, uneori functionarii aia mai uita si trebuie sa le reamintesti de minunata prietenie a Romaniei cu Vietnamul :).

Pentru viza la sosire mai ai nevoie de 2 fotografii tip pasaport, pe care e bine sa le ai cu tine la intrarea in Vietnam.

Cu scrisoarea de aprobare a vizei poti intra in Vietnam doar prin aeroporturile din Hanoi, Ho Chi Minh si Danang. Daca intri pe la granita, vii din Thailanda, China sau Cambodgia, e necesar sa ai viza obtinuta de la ambasada din Romania.

Citeste si:

Cat te costa o vacanta in Vietnam

10 locuri pe care trebuie sa le vizitezi intr-o excursie in Vietnam

O luna prin Vietnam

Cu motorul prin Vietnam

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *