Beirut: masini scumpe, mancare buna, cluburi si viata de noapte

Cluburi, cafenele, restaurante care mai de care mai cochete, moschei, magazine de lux, femei elegante, cladiri cu urme de gloante, masini scumpe, santiere, multe blocuri noi, soldati inarmati, macarale si garduri, cam asta o sa vezi in Beirut. De altfel, cred ca nu am vazut pe nicaieri mai multe masini Porsche asa cum am vazut pe strazile de aici.

DSCF1542

DSCF1548

DSCF1589

O excursie in Liban nu e deloc ieftina. Mancarea, chiar si la cel mai banal restaurant, te cam arde la buzunare, iar cazare trebuie sa cauti mult si bine un hotel cat de cat accesibil ca pret.

Ce ai de vizitat in Beirut? Place d’Etoile – un fel de centru cu magazine de firma, terase, porumbei si cladiri in stil Art Deco, cartierul Gemmayze – daca iti place viata de noapte, Pigeons Rocks – simbolul Beirutului, moscheea Mohammad al-Amin si tot felul de alte moschei. Eu am mers in toate serile in Gemmayze, acest cartier al turistilor, cu baruri, cluburi si restaurante, unde petrecerile par sa nu se sfarseasca niciodata. Desi initial m-am simtit ca venita de la tara, pentru ca toate femeile erau foarte machiate si imbracate destul de sexy, ca pentru un club fitzos, mi-a placut destul de mult atmosfera. Era mult mai relaxata fata de restul orasului, unde te cam stresai la fiecare poza.

DSCF1752

DSCF1559

DSCF1570

DSCF1573

DSCF1620

DSCF1651

DSCF1549

Plaja in Beirut nu prea exista pentru ca totul este ingradit. Peste tot pe marginea marii sunt cluburi cu piscine, la care, probabil, accesul este destul de scump. Singura zona mai proletara unde o sa vezi familii de libanezi balacindu-se se afla undeva aproape de celebrele Pigeons Rocks.

Daca iti plac traseele montane, din Beirut ai tot felul de variante. La orice hotel la care stai, o sa ti se propuna sa mergi sa vezi padurile de cedri.

Transportul in comun nu e chiar bine pus la punct, poate si pentru ca toata lumea conduce un Porsche, asa ca cel mai bine apelezi in caz de nevoie la un taxi.

Viza de Liban se obtine la intrarea in tara, fara prea mari batai de cap. Eu am intrat din Siria si totul a fost foarte lejer.

Cand e bine de mers in Liban? Cred ca toata vara e ok sa ajungi aici. Eu am fost in august si nu m-am topit de caldura.

DSCF1628

DSCF1587

DSCF1630

DSCF1664

DSCF1687

DSCF1594

Daca esti in cautare de cine stie ce atmosfera orientala, nu o s-o gasesti in Beirut, ci mai degraba in Damasc, insa, deocamdata, acolo nu prea e de mers.

About Livia

2 comments

  1. bine (ca) v-am gasit :-p
    si eu ma gandeam odata serios la Liban, nu musai la Beirut, ci mai degraba pe langa, dar parca nu-i niciodata momentul, mereu se intampla ceva.
    apropo de asta, am citit o chestie ce m-a amuzat si m-a intristat – cica dumnezeu cand a facut Libanul nu a facut economie la nimic, i-a dat de toate, flora, fauna, istorie, munte, mare etc. si este intrebat- Doamne, toate tarile au macar un lucru mai putin bun, numa Libanul nu, cum asa? si Dumnezeu raspunde – stati ca nu ati vazut inca ce vecini v-am dat

    1. bine te-am gasit :). da, merita sa mergi in liban, macar pentru o saptamana, o sa fii surprinsa cati turisti/calatori sunt p-acolo. si daca tot ajungi prin liban, ar fi pacat sa nu mergi si la petra, in iordania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *