Cum organizăm o excursie în Peru

Am stat fix o lună în Peru, mai exact luna ianuarie, timp în care am bătut cam toată țara în lung și-n lat, fără apuc însă văd tot ce mi-am propus. Am vizitat Lima, Paracas, Nasca, Cusco, Arequipa, Puno și mi-am păstrat câteva zile de plajă în Mancora, spre granița cu Ecuador. Pentru cazare am folosit booking.com, dar poți găsești lejer tot felul de cazări și la fața locului.

055

368

394

434
Știu sună ca un clișeu, dar cheia unei vacante reușite în Peru este organizarea. Distanțele sunt atât de mari încât e necesar ți faci de acasă un plan concret despre cât și unde vrei stai. N-ar fi rău ți rezervi din timp cazarea, autocarul sau avionul. În Peru sunt 5 aeroporturi internaționale, în Lima, Cusco, Iquitos, Arequipa și Piura și 16 aeroporturi pentru curse interne.

201 212
Dacă străbați Peru cu autocarul sau mașina vei avea impresia vizitezi mai multe țări deodată. Asta pentru peisajul și clima se schimbă radical, uneori chiar și din 50 în 50 de kilometri. Vei trece de la soare arzător și zone aride până la păduri tropicale dese, lacuri adânci, plaje sălbatice, orașe supraaglomerate sau sate ce par uitate de lume. Autocarele turistice sunt moderne, curate, au internet, filme noi, iar dacă străbați distanțe mai lungi, primești și de mâncare. Nu-s prea scumpe dar dacă vrei economisești bani poți merge cu cele locale care îți oferă condiții mai modeste.

603

706
Țară este imensă, cu peste 30 de milioane de locuitori dar chiar și așa este de-abia a 3-a ca mărime din America de Sud. Oamenii sunt săraci și se bazează destul de mult pe turism, care nu este întotdeauna bine pus la punct așa fii pregătit. Uneori, condițiile de cazare și masă nu se ridică la nivelul celor din țările civilizate. Peru nu este o țară prea prietenoasă cu turiștii și  am avut parte de câteva experiențe neplăcute. Aveți grijă la hoți! Nouă ne-au furat geanta cu acte & bani, într-un bar din Lima în care va sfătuiesc nu intrați! Se numește Rustic Bar și e localizat central.

737

863

929
Evident, trebuie luată în considerare și clima, așa dacă vrei vizitezi Machu Picchu e bine o faci în timpul anotimpului uscat (între mai și septembrie). Dacă vrei faci o excursie pe Amazon atunci află aici plouă cam tot timpul anului, pe când în munți temperaturile scad bine sub 0 grade.
Pentru Peru nu ai nevoie de viza iar din momentul intrării în țară poți sta până la 90 de zile.

Despre cele mai frumoase locuri din Peru v-am povestit aici.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

5 comments

  1. Peru inca nu este suficient cunoscut, pentru ca are multe de oferit turistilor, din pacate la capitolul promovare mai au inca mult de lucrat. Se cunoaste mai mult de Machu Picchu, Cusco, Nazca, Arequipa si Titicaca…Sunt multe locuri care au un potential urias si nu se stie mai nimic de ele. Choquequirao multi il considera cu mult mai frumos si mai impresionant decat Machu Picchu, doar ca nu e accesibil, de abia acum planuiesc sa scurteze drumul (de 4 zile cu rucsacul in spate) cu telecabine. Si inca nu este totul scos la suprafata la aceasta cetate. In zona de Cusco au cetati incase impresionante si foarte bine conservate, dar nu vezi mai mult de 10 turisti pe zi. Rezerva Nor Yauyos Cochas e ceva incredibil, cu mult mai frumos decat Plitvice din Croatia, doar ca nu are infrastructura prea prietenoasa cu turistii. Parcul Huascaran e printre cele mai frumoase din lume cu mai mult de 600 de lacuri si aproape 700 de ghetari. Manu Manu, Tambopata si Tarapoto sunt printre cele mai frumoase zone de selva din lume…Dar cine stie poate ca e mai bine ca nu sunt asa cunoscute si asa accesibile…:)

  2. @marius -wow, cu siguranta nu ai stat doar o luna pe acolo! eu d-abia am apucat sa prind gustul.. cred ca e nevoie de cel putin jumatate de an ca sa-l descoperi mai bine… sper sa mai ajung intr-o buna zi pe acolo si sa vad tot ce ne-ai propus…

  3. Traiesc aici de ceva vreme si voi mai sta cativa ani…asa ca cine stie, ne intalnim pe aici. Si eu inca mai am de vazut destule locuri frumoase pe aici.

  4. ah, asa are sens… stiu la cine aplez cand am nevoie de informatii
    imi pare rau ca n-am ajuns nici prin Iquitos, sau prin vreo zona amazoniana..

  5. Una din marile mele dorinte si una din cele mai vechi este sa ajung in Machu Picchu, multumesc Oana pentru nepretuitele informatii. Multumesc , Laurentiu pentru completarea importanta. Cum as putea sa dau de tine…Am marea rugamintea Oana sa_mi dai si mie o adresa de corespondenta cu Laurentiu sau sa o dai pe a mea lui Laurentiu. Multumesc inca odata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *