„Focus: India” la HipTrip Film Festival

Ti s-a intamplat vreodata sa se uiti la un film si sa-ti vina cheful sa-ti iei lumea-n cap? Noua ni se intampla foarte des, ba chiar ne-am pomenit ca ne facem bagajul si ca pornim, triptil, pe urmele personajelor din filmul proaspat vizionat.

Hiptrip2015

HIP TRIP Film Festival vine in intampinarea tuturor celor pasionati de filme si calatorie, cu productii noi care te poarta prin cele mai frumoase destinatii ale lumii si iti propun locuri minunate care de-abia asteapta sa fie explorate.

Cea de-a doua editie a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta in perioada 8-11 octombrie la Cinema Union si Cinema Eforie si va aduce la Bucuresti 25 de filme din 10 tari precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran si Romania.

Una dintre sectiunile acestei editii, are in prim plan India, o tara fascinanta pe care Livia a vizitat-o deja de cateva ori. O parte din experientele ei indiene se afla aici.

Iata si detalii despre sectiunea „Focus India” din cadrul Festivalului.

HipTrip Film Festival, singurul festival de film de calatorie din Romania, aduce la București șase filme cu și despre India, una dintre tarile pentru care romanii prezinta un interes tot mai crescut in ultimii ani, propunand și un concept inedit de prezentare a unei destinatii de calatorie prin lansarea sectiunii „Focus”.
Un survol asupra unei tari, atat cinematografic, cat și cultural, in general”, dupa cu afirma și criticul de film Florin Barbu, selectionerul festivalului. “Astfel am adus India la intalnirea noastra, așa cum este ea vazuta de doi regizori nativi (Praveen Morchhale – ”Barefoot to Goa” și Imtiaz Ali – ”Highway”), alaturi de alte patrufilme, care mizeaza pe, sa zicem, distanta privirii, intrucat sunt realizate de regizori din afara acestui mini-continent”, adauga Florin Barbu.

Sectiunea„Focus: India” aduce la București doua documentare in avanpremiera: “Hit the Road: India” (un documentar realizat pe parcursul raliului Mumbai Xpress, de catre doi frati, Gorsi Mushegh Baghdasaryan) și “Go Ganges!” (regie: J.J. Kelley, Josh Thomas, un film ce prezinta aventura celor doi, de-a lungl celui mai populat, poluat si totodata adorat fluviu -Gange).

Pentru ca o sectiune dedicata Indiei nu ar fi completa fara productii indiene, HipTip va propune “Highway” (unde regizorul Imtiaz Ali spune povestea a doi tineri adusi impreuna de circumstanste neobisnuite si de o lunga calatorie prin partea de nord a Indiei) și “Barefoot to Goa” (r: Praveen Morchhale, povestea fratilor Diyași Prakhar, ce pleaca din Mumbai catre indepartata Goa, in cautarea buniciilor).

Doua filme de fictiune completeaza sectiunea: o productie Spania-Romania – “Noaptea vine in India / Anochece en la India”, in distributia careia o regasim pe actrita romanca Clara Voda, și “The Second Best Exotic Marigold Hotel”, cea de-a doua parte a filmului “Best Exotic Marigold Hotel”, in a caruidistributieregasimnumeprecum Judi Dench, Maggie Smith, Bill NighysiDev Patel, carora li se alatura Richard Gere.

Invitati speciali la București
Sectiunea„Focus: India” ii are ca invitati speciali pe fratii Gor si Mushegh Baghdasaryan, regizorii filmului “Hit the Road: India”, precum și pe unul dintre protagoniștii peliculei, Richard Gazarian. Cei trei s-au inscris la raliul ricselor – Mumbai Xpress -, care dureaza 12 zile si se desfasoara pe o distansta de 2.000 kilometri, si au surprins reacstiile participanstilor care se strang anual din toata lumea, pentru a se intrece intr-o competistie plina de peripestii.

Cei trei vor raspunde intrebarilor publicului intr-o sesiune Q&A la finalul proiectiei și vor participa și la workshop-ul„Next Destination: India” unde cei prezenti vor putea afla mai multe informatii despre atractiile Indiei pe care nu le regasești in ghidurile turistice.

Partenerii sectiunii
Cu o traditie in realizarea de programe cu itinerarii turistice complexe in India, tour operatorul 1001 Adventures este sponsorul principal al sectiunii„Focus: India”. 1001 Adventures este un laborator de calatorii, specializat exclusiv pe circuite cu inalt grad de rafinament si spectaculozitate. Fie ca este vorba despre aventuri culturale, spirituale, culinare, muzicale, sportive, extreme, sau de alta natura, 1001 Adventures este adresa corecta pentru o experiensta completa si profunda.

Sectiunea „Focus: India” este sustinuta de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, asociatie dedicata promovarii culturii indiene in Romania și facilitarii colaborarilor culturale intre cele doua tari. „India este o stara aparte, de o complexitate uluitoare, care transcende orice definistie. Filmele, mai ales atunci cand sunt vizionate pe marele ecran, au puterea sa comunice la nivel senzorial, mental si emostional acel ceva greu de explicat prin cuvinte. Poate ca filmul este cea mai accesibila, rapida și eficienta metoda prin care posti trai pentru o ora, doua, trei, ca si cum ai fi in India”, spune Iuliana Nalastan, Presedintele Centrului Cultural “Rabindranath Tagore”.

Cea de-a doua editie a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta in perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforiesi va aduce anul acesta la București 25 de filme din 10 tari precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și Romania. HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundastia OVI.

Atentie! A se viziona cu moderatie! Aceste filme pot provoca efecte secundare precum: chef de luat lumea-n cap, dor de duca, dorinta de evadare, s.a., care, netratate la timp, pot avea rezultate dezastruase asupra bugetului vostru, dar excelente pentru starea de spirit.

 

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *