5 calatorii cinematografice pe care NU trebuie sa le ratezi la HIP TRIP TRAVEL FILM FESTIVAL

Azi incepe HIP TRIP TRAVEL FILM FESTIVAL, adica se da startul unei noi aventuri, la care speram ca veti lua si voi parte! Din cele 25 de filme si documentare ce-ti vor face chef de duca am ales si noi 5, care ne-au trezit interesul, cu mentiunea ca toate filmele merita vizionate:

TAXI
Incepem cu unul dintre cele mai bune filme de anul acesta, care este totodata un favorit personal.
In Taxi, premiat cu URSUL DE AUR la Festivalul de la Berlin din 2015, Jafar Panahi ne ia intr-o calatorie inedita cu taxiul prin Teheranul zilelor noastre. Jafar Panahi si actorii sai neprofesionisti, care sunt plimbati prin oras de taximetristul-regizor si a caror identitate ramane secreta, fac un portret amuzant si profund uman al Teheranului de azi.

The Second Best Exotic Marigold Hotel
In continuarea comediei THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL (2011), Sonny (Dev Patel) deschide un nou hotel in exotica INDIE, ajutat de Muriel (Maggie Smith), iar vechii prieteni – Douglas (Bill Nighy), Evelyn (Judi Dench), Madge (Celia Imrie) si Jean (Penelope Wilton) se intorc sa sarbatoreasca evenimentul. Printre noii musafiri ai hotelului se numara Richard Gere,Tamsin Greig si David Strathairn. Ca si in primul film, protagonistii trebuie sa faca fata diferentelor culturale enorme, dar asta nu-i impiedica sa traiasca momente de neuitat. Un crowd-pleaser de neratat!

WILD
Reese Witherspoon intra in bocancii lui Cheryl Strayed, o femeie curajoasa ce a trait o poveste extraordinara. Filmul este inspirat din biografia lui Cheryl Strayed intitulata “Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail” iar de scenariu s-a ocupat scriitorul Nick Hornby.
Cheryl este o femei in pragul divortului si cu o multime de alte griji, care-si ia lumea-n cap si porneste intr-o aventura fara precedent. Mai exact incepe o calatorie de 1500 de km pe jos, si de una singura, de-a lungul unui traseu spectaculos ce uneste Statele Unite cu Mexicul. Pe drum va avea parte de tot felul de pericole si obstacole, dar satisfactia va fi pe masura efortului si ii va reda increderea in sine.

KUMIKO, THE TREASURE HUNTER
Povestea trista si melancolica a unei calatorii ciudate, in cautarea unei comori fictive, te poarta din Japonia in Minnesota, alaturi de Kumiko, o femeie care a luat mult prea in serios indicatiile gasite pe caseta video a filmului FARGO si care spera sa se imbogateasca peste noapte.

SI EU
Un alt gen de calatorie, de data asta in cautarea fericirii, ne propune regizorul rus Alexei Balabanov, in filmul prin care si-a luat ramas bun de la omenire (regizorul a decedat la scurt timp dupa terminarea filmului). Un rocker in varsta, un mafiot, o prostituata si un batran caruia moartea ii da tarcoale, toti interpretati de actori neprofesionisti, pornesc in cautarea fericii, care se afla intr-un „turn al fericirii”, de unde nu mai exista intoarcere.

Programul complet al festivalului se afla aici.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *