Lucha Libre, Mexic

Dupa ce ai dat pe gat un shot de tequila sau, daca te tine ficatul, de mezcal, e timpul sa descoperi o alta delicatesa mexicana: lumea luchadorilor! In Mexico City, biletul de intrare la un spectacol lucha libre costa in intre 20 -70 de euro, iar showul dureaza vreo 4 ore.

Lucha libre e un fel de wrestling mexican in care luptatorii isi ascund chipul dupa niste masti colorate, poarta costume haioase de supereroi, si se dau in spectacol!

In Mexic e un adevarat cult al acestui sport, luptatori celebri precum EL SANTO,  BLUE DEMON si progeniturile lor, EL Hijo del Santo sau BLUE DEMON JR fiind mult mai cunoscuti decat Frida Kahlo.

lucha_loco

DSCN1103

Luchadorii au costume dementiale si nume de scena pe masura: Super Shocker, Virus, Cibernetico, Dr. Muerte, Bestia Salvaje, Damien 666,  Dr. Wagner, Matematicos, Alfabeticos, El Grande Diablo, Super Pinocho 3000, Gato Infernal, Climax, Black Lord. Cand lupta pe scena sunt adevarati zei, cand isi scot masca insa devin oameni simpli pe langa care poate treci fara sa-i observi. Doar cei mai buni isi permit sa traiasca din asta, ceilalti fiind soferi de autobuz, vanzatori in supermarket, dentisti, electricieni sau bodyguarzi.

DSCN1102

DSCN1312

DSCN0711

DSC09184

DSC09485

DSC08621 - Copy

DSC08745 - Copy

640px-Luchador-Masks

Ca orice colectionar de bizarerii care se respecta, nu m-am putut abtine si mi-am cumparat o gramada de prostioare legate de lucha libre: masti, cani, calendare, puzzle si o carte cu cei mai tari luchadori.

mexicomasks

20140826_173803

Cartea se numeste Lucha Loco si prezinta 128 de luchadori, fiecare prezentandu-se singur intr-o singura propozitie.

Unichrome_LuchaLoco_01

O alte ciudatenie mexicana este Dia de los Muertos.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

One comment

  1. yay for share buttons :)

    some personal insight: ma uimeste cantitatea de informatii, poze si experiente din viata ta… mi-ar trebui vreo cateva vieti sa te ajung din urma :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *