Costa Rica: San Jose- Puntarenas -Monteverde

Aventura în Costa Rica nu începe în capitala San Jose, pentru ca nu are nimic de oferit. Jumătate de zi e de ajuns ca să te obișnuiești cât de cât cu oamenii, limba, și cu temperatura tropicala, greu de suportat.
DSC00026

DSC00022

DSC00024

DSC00019

DSC00041

Nici Puntarenas, a doua oprire, n-a fost mai inspirată așa ca n-am pierdut mai mult de o zi pe aici pentru că aveam senzația că mă aflu undeva în Eforie Sud sau Nord. Plină de familiști gălăgioși, cladiri urate, cazare scumpă, terase murdare și vreo doi pelicani jumuliți. Nici măcar Oceanul Pacific nu era îmbietor, așa că după o plimbare pe plajă cu nisip negru, vulcanic, am început să facem planuri cum să scăpăm mai repede de aici. Puntarenas a fost cel mai mare port al țării, înainte de Limon. Acum este un punct de trecere spre insulele din Golful Nicoya și nimic mai mult.

DSC00064

20120429_173828

DSC00059

Adevărata vacanță a început odată cu drumul spre Monteverde, o stațiune de munte, aflată la 1400 de metri înălțime, în mijlocul unor “cloud-forest” numai bune de explorat. sești cazări la față locului, cu prețuri cuprinse între 30-60 de dolari pentru o camera dublă. Am început cu un “nightwalk” prin junglă în care un ghid ne-a arătat lumea nevăzută a insectelor și reptilelor. Aproape sub fiecare frunză te așteaptă o surpriză– o omidă gigantică, un gândac de vreo 10 ori mai mare decât aia de bucătărie, 5 metri mai încolo un șarpe veninos camuflat în frunziș, 3 metri mai încolo, o tarantulă. Acompaniată de muzică pasarelelor, care nu ciripesc ci cânta adevărate arii, ciuleam urechea la orice foșnet și aveam grijă nu ating nimic pentru nu se știe ce “surprize” se ascund sub frunze. După această experiență mi-am propus n-am mai ating în viață mea nicio frunzulița din pădurile acestei țări.

DSCN2556

DSCN2559

DSCN2551

DSCN2563

DSC00177

DSC00109

DSC00128
Dacă vrei priveșți pădurea din altă perspectiva, îți recomand Adventure Canopy tour, în care zbori o pasăre deasupra junglei. Traseul constă într-o mulțime de tiroliene, cu diverse grade de dificultate, cea mai impresionantă fiind Superman, de 1590 de metri. După ce ti-ai văzut tot filmul vieții derulânduse înaintea ochiilor, te așteaptă surpriză finală – Tarzan Swing- unde te arunci în gol de la 70 de metri, prins de liana lui Tarzan, un fel de bungee-jumping, în păduri tropicale. Tot aici poți face trasee pe poduri suspendate.

Cam așa arată Tarzan Swing și da, am facut-o și eu!

P4320315

DSCN2689
În Monteverde poți stai și-o săptămâna fără te plictisești. Ai de ales între două parcuri naționale care merită vizitate – Monteverde Cloud Forest și Santa Elena Cloud Forest, trasee prin junglă, plimbări prin stațiune sau pierdut timpul prin cafenele.  Mai poți vizită o galerie de artă, un serpentarium, o grădina cu orihdee și una cu fluturi. Un loc simpatic pentru cină este MonteVerde TreeHouse, un restaurant construit în vârful unui copac.

DSC00089

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *