8 hoteluri în care m-aș caza de Halloween

Cei care mă cunosc știu deja pasiunea mea pentru filme horror, locuri abandonate și povești ciudate. În călătoriile mele mă documentez dinainte să vad ce oferte dubioase se afla în zona respectiva și încerc, pe cât posibil, să le vizitez pe toate. Un site pe care îl accesez des e Atlas Obscura, în care sunt listate o mulțime de locuri de acest gen.

Cele mai multe hoteluri bântuite le-am găsit prin America. Aici, ai zice că fiecare oraș are câte un hotel despre care se zvonește ca ar fi bântuit. Am vizitat câteva, în treacăt, dar n-am apucat să mă cazez în niciunul până acum. Iată cele în care îmi doresc să petrec măcar o noapte, dacă se poate, cea de Halloween.

Stanley Hotel, Colorado

stanley-style-044_13_orig

Daca aș avea ocazia aș  petrece o noapte în faimosul Stanley Hotel din Estes Park, Colorado. Povestea lui terifiantă și activitățile paranormale din hotel, pe care aproape toți turiștii susțin că le-au simțit,  l-au inspirat pe Stephen King in scrierea capodoperei sale, The SHINING. Camerele duble încep de la $130/noapte, iar daca vezi cumva niste gemene pe coridoare, mai bine fugi!

Hotelul inchisoare Karosta, Letonia

desktop-1442607612

Oare ce om normal la cap și-ar dori să-și petreacă noaptea într-o inchisoare și să fie tratat ca un deținut? Inchisoarea Karosta din Letonia oferă celor curioși această experiență, într-un spatiu încarcat de istorie. Vorbim de un fost centru militar de detenție devenit punctul de maximă atracție pentru turiștii din Letonia. Aici, ai propria ta celula, cu pat de fier și harțuire din partea “gardienilor”. Inainte de a se caza aici, fiecare oaspete semnează un acord prin care accepta faptul ca va fi tratat ca un deținut. Cum ramane oare cu visele placute?

The Palace dÁrmes Hotel, New Orleans

25858_55_z

In New Orleans, voodoo e la el acasa, prin urmare nu e de mirare că ai să întălnești o mulțime de hotelurile cu pretentia de fi bantuite. Cel mai “activ” este Palace dÁrmes Hotel,  hotel construit pe locul unde a fost cândva o scoala care a ars în întregime în incendiul din 1788. Mulți turisti pretind că au vazut un domn în vârstă cu barbă, care le face cu mana, apoi dispare în ceața. O doamnă pretine chiar că a avut o conversație cu el.

Jerome Grand Hotel, Arizona

6265757438_8b9f57046c_b

Despre Jerome știam că e un oraș pe jumătate abandonat, așa cș mare mi-a fost surpriza când am văzut câteva hoteluri de calitate, toate având însă renumele de a fi băntuite. Unul dintre el se numește Jerome Grand Hotel și a fost construit pe locul unde era pe vremuri un azil de nebuni, restaurantul hotelului păstrând și acum numele de “Asylum”.

Hotel Cecil, Los Angeles

la-fi-cecil-hotel-20160601-snap

Am un prieten care s-a cazat chiar anul trecut în acest hotel, pentru suma de 30 de dolari. Nu a pățit/simțit/auzit nimic aiurea dar poveștile din jurul acestui hotel sunt înspăimantatoare. De fapt, sunt atât de multe, încât nici nu stiu cu ce să incep. Cu cazurile numeroase de sinucidere (16 oameni), cu trupul neinsuflețit al unei studente de 21 de ani găsit în rezervorul de apa al hotelului sau cu criminalii (printre care și Black Dahlia) care au locuit aici?

Hotel Chelsea, New York

Chelsea-Hotel.jpg&imageversion=widescreen&maxw=770

Renumele acestui hotel a făcut înconjurul lumii. O mulțime de vedete i-au călcat pragul. Mulți au venit, dar nu toți au și plecat, insa. Unii spun că e preferatul fantomelor. Aici a murit Dylan Thomas, bolnav de pneumonie și tot aici, Sid Vicious, de la Sex Pistols, și-a ucis iubita prin injunghiere în 1978.

Hotel Coronado, California

hotel_del_coronado_2707294967

Am văzut cu ochii mei acest hotel elegant, care pare orice numai bântuit nu. Poveștile tesute în jurul sau includ morți inexplicabile dar și televizoare care pornesc și se opresc singure sau zgomote misterioase. Locația superba, fix lăngă plaja din San Diego dar și stilul victorian de bun gust l-au pus adesea în topul celor mai frumoase hoteluri din lume. Doar nu degeaba a servit drept fundal pentru filmul Some Like It Hot, cu Marilyn Monroe.

Cea mai cunoscută legenda este cea a lui Kaye Morgan care s-a cazat aici în 1892 pentru a-și reîntalni soțul plecat care însă nu a mai venit vreodată. După câteva zile de așteptare, aceasta a fost găsita pe plaja fără suflare. De atunci, se spune că spiritul ei bântuie hotelul și pe cei  se cazează aici.

Hollywood Roosevelt

hollywood-roosevelt-tropicana-pool

Un faimos boutique- hotel din Los Angeles unde se zvonește că poți vedea fantomele a doua celebrități- Marilyn Monroe, care dansează pe coridoare și Montgomery Clift, care a locuit la hotel în 1953.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

2 comments

  1. Esti foarte curajoasa si iti plac senzatiile tari!! Eu nu cred ca as avea curaj sa aleg unul din aceste locuri :) felicitari pentru articol!

  2. mersi, dar inca n-am avut sansa sa ma cazez pe acolo. poate la fata locului, n-as avea curaj :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *