Insula Sylt, Germania

Dacă îți plănuiești o vacanță în Germania nu-ți trece prin cap să-ți pui în bagaj și costumul de baie, nu-i așa? Ei bine, nimic mai greșit pentru că aici se află una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, neatinsă încă de migrația turiștilor. Se pare că acest loc a atras în special nemții bogați care preferă să se retragă aici, în liniște, departe de forfota necruțătoare a marilor orașe. În plin sezon, există posibilitatea să dai nas în nas cu câteva vedete internaționale prin urmare, prețurile sunt ridicate.

Am dat peste insula Sylt căutând niște faruri europene, pentru ca aici își are sediul unul dintre cele mai frumoase faruri din Germania, Kampen lighthouse, ce și-a aprins pentru prima dată lumina în 1856.


Situată în extremitatea nordică a Germaniei, pitorească insulă Sylt este cunoscută pentru peisajul sau romantic și sălbatic. Insula găzduiește nu mai puțin de 21.000 de locuitori, în 12 sate și când zic sate mă refer la adevărate nuclee ale luxului și bunului gust. Tabloul insulei este desăvârșit de fâșia de plajă lungă de 40 km, căsuțele cu acoperiș din stuf, dealurile cu verdeață și dunele sale albe, ce par pudrate cu zăpadă fină. În zona vestică a plajei te poți bălăci în Marea Nordului, iar cea estică se află valurile Marii Wadden. În plus, într-o zi însorită, la orizont se conturează silueta Danemarcii.

Strandkorb auf Sylt

Insula este un loc preferat de nudiști, aceștia având propriile lor colțuri de plajă. Aici s-a deschis, în anul 1920,  prima plajă oficială de nudiști. Acum ele pot fi identificate după denumirea de FKK (Freikörperkultur).
Temperaturile nu sunt prea ridicate pe timpul verii, maxima fiind situata undeva la 18 grade iar apa marii este îndeajuns de rece încât să-ți taie pofta de bălăceală. Poți veni, desigur, și în afara anotimpului, iar dacă bate un vânt neprielnic și stropii de ploaie se amesteca cu acest vânt, te poți refugia într-un comod șezlong din răchită cu acoperișul în culori mediteraneene.

maxresdefault
Toți vizitatorii insulei vor plăti o taxa în jur de €4, denumită Kurtaxe, menită a fi investită pentru păstrarea frumuseții insulei. Vei avea acces la plaje dar și reduceri la muzee.

Sylt se află la o distanță de 4 minute de Aeroportul Westerland, compania aeriană Sylt Airlines efectuând curse pe ruta Hamburg-Sylt. Aeroportul Hamburg este situat la o distanță de 3 ore și 45 de minute de Sylt. De la aeroportul din Hamburg poți lua trenul SBahn linia 1 până la stația Altona, iar de acolo trenul până în Westerland, în inima insulei.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *