Ce am mâncat prin Mexic

Nu-s vreo specialistă în gastronomie dar pot povestesc vreo două trei cuvinte despre ce am mâncat prin Mexic. În primul rând m-am săturat de fasole și porumb. Mexicanii nu prea folosesc pâine, ci niște tortillas din porumb, de care la un moment dat o ți se cam ia. Pe lângă asta, mâncarea lor este destul de picantă. Mi-a luat ceva vreme obișnuiesc cu chilli presărat chiar și peste fructele proaspete. Majoritatea felurilor au la baza porumbul dar și legume precum cartofi dulci, fasole, roșii, ardei iuți sau avocado.

DSCN0706

DSCN2154

P1060823

Supa azteca

P1060228Tacos

DSC00061

Probabil ai gustat deja tortilla, tacos, quesadilla, guacamole (avocado cu ceapă, roșii), burrito sau cheviche (pește crud marinat în zeamă de lămâie) dar crede-, nu se compară cu cele preparate la ele acasă! Adaugă în meniu și supă aztecă (o supă picantă cu bucăți de avocado), Chiles Renellos (ardei umpluți cu brânză sau carne picantă) sau Pollo Pibil (pui copt în frunze de banane). Majoritatea fripturilor vin acompaniate de sosuri mole, disponibile în 7 variante, dintre care am încercat doar -Negro (cu ciocolată), Rojo (ci chilli roșu) și Verde (cu chilli verde). Nu mi-au plăcut deloc feliile de cactus prăjit.

Majoritatea restaurantelor sunt frumos decorate și chiar nu-s exagerat de scumpe, o masă de prânz cu băutură cu tot poate nu depășească 10 dolari. Am mâncat și din locuri mai dubioase, tonete stradale și alte bombe, dar nu m-am ales cu nicio intoxicație.

DSCN2215

Ceviche

20120503_130526

Chiles Renellos

800px-Chile_Rellenos

Supa Azteca

DSCN0702

P1060052

P1060053

Băuturăvedetă este tequila, prezentă în zeci sau chiar sute de sortimente. În zona Oaxaca poți da pe gât un shot de mezcal, băutură din agave cu multe grade care seamănă puțin cu țuica noastră, doar e mai tare. În unele locuri, primești ca și garnitură lăcuste prăjite, de care am refuzat însă să ating. Încearcă pulque, o băutură ușurică cu un gust dulceag, care merge foarte bine combinată cu cu suc proaspăt de fructe.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *