3 zile prin Osaka

M-am ratacit si prin Osaka, al treilea mare oras din Japonia dupa Tokyo si Yokohama, cu peste 2,7 milioane de locuitori si o suprafata de 222 km². Noroc ca am avut o gazda care mi-a facut o harta detaliata unde a marcat tot ce trebuie sa vad si care m-a plimbat prin cateva zone autentice, unde nu am vazut picior de turist. Am fost si la periferie, prin zone mai ciudatele, dar tot nu am reusit sa vad un yakuza adevarat.

DSC04437

DSC04480

Arhitectura moderna, zgarie-norii si imensele zone de shopping sunt dovada clara ca Osaka a fost ani de-a randul capitala comerciala a Japoniei. In mod paradoxal insa, ca mentalitate, Osaka e mai relaxata, mai cool, mai tanara, mai plina de viata. Cel putin in comparatie cu Tokyo, unde domneste o atmosfera ”business” in care toti merg cu capul in pamant si nu se gandesc decat la munca. In Osaka oameni sunt mai deschisi si prietenosi si gata oricand sa iti sara in ajutor.

Ai nevoie de cel putin trei zile ca sa iei pulsul orasului si sa vizitezi cele mai importante puncte de atractie. Eu am stat doar doua zile jumate, si am facut totul pe fast-forward, ceea ce nu recomand nimanui. Prima oprire a fost la Osaka Castle, despre care revin cu info intr-un material separat:

DSC04448

DSC04467
Tokyo este celebru pentru shopping, Kyoto este faimos pentru temple si istorie iar in Osaka gasesti cea mai rafinata bucatarie din Japonia.
Asa ca am gustat si eu din faimoasa Okonomiyaki, un fel de omleta umpluta cu de toate sau cum o mai numesc unii, o pizza japoneza. Tradus cuvant cu cuvant, “Okonomi” insemana “gust’ iar yaki “prajit”. Nu-s rele nici faiomoasele Takoyaki, niste mingute de coca umplute cu pui de caracatita, care ti se topesc in gura.

DSC04474

DSC04614

Jumatate de zi am pierdut-o in parcul de distractii UNIVERSAL STUDIO:

DSC04483

DSC04487

Intr-o zi de weekend, am fost la un festival de muzica, in imensul parc Expo Commemoration Park unde se afla Tower of the Sun, o scultptura avantgardista de 70 de metri care apartine lui Taro Okamoto si care reprezinta un soarele cu 3 fete.

DSC04577

DSC04584

DSC04592

DSC04598

DSC04602

DSC04604

DSC04638

Osaka e un oras viu ziua dar mai ales noaptea cand distractia capata aura legendara. Daca ai chef sa iei pulsul vietii de noapte atunci du-te in Dotonbori, o zona cu cu mii de baruri, restaurante, cluburi de karaoke si discoteci.

Osaka este totodata un Mecca al shoppingului, iar cea mai aglomerata zona este tot aici in cartierul Dontobori dar si in Namba.

DSC04653

DSC04661

DSC04646

DSC04651

DSC04652

DSC04666

DSC04667

DSC04682

In Osaka am vazut pentru prima oara un love hotel, adica acele locuri unde indragostitii se pot refugia pentru o ora, doua..sau daca platesc mai mult..chiar pentru toata noaptea.
Cam multe asemenea hoteluri intr-o societate in care daca te uiti prea insistent la o femeie, risti sa primesti o amenda.

DSC04658

Daca doresti o experienta mai altfel si daca nu esti claustrofobic, atunci incearca sa dormi o noapte intr-un hotel capsula. Iti recomand in special Capsule Inn Hotel din Osaka aflat in districtul Umeda, construit in 1979, care este primul hotel de acest gen. Un pat costa intre 30-50 de dolari pe noapte iar majoritatea hotelurilor sunt doar pentru barbati.

Revin cu detalii despre obiectivele turistice care merita vizitate in Osaka.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *