5 destinații calde din Europa pentru Revelion

Fata de alti ani cand stiam de prin aprilie-mai unde o sa imi petrec Revelionul, anul asta nu mi-am facut niciun plan si rau am facut. Biletele de avion sunt foarte scumpe, iar de preturile la cazari nici nu are rost sa mai comentez. Concluzia mea este ca daca vrei o vacanta misto de iarna si nu te atrag peisajele cu brazi inzapeziti, ar trebui sa ti-o aranjezi destul de devreme, de prin vara as zice :).

Pentru ca nu m-am trezit din timp ca sa cumpar bilet in Asia, locul perfect (pentru mine) pentru o vacanta de iarna, iar acum preturile sar de 1000 de euro chiar si pentru India, m-am gandit sa caut un loc mai cald prin Europa, care sa nu imi faca o gaura prea mare in buget. Ce am gasit?

1. Larnaca

Biletul pentru zborul direct ajunge la vreo 200 de euro in perioada Craciunului si Revelionului, temperatura e de vreo 18 grade, mai ploua usor, insa destul de rar. Poti vizita Nicosia, Paphos si Limassol. Din cate am citit pe forumuri, e pustietate prin statiuni, de aceea e bine de stat in Larnaca sau in Limassol. Preturile in Cipru au mai scazut, asa ca nu va fi o vacanta foarte costisitoare.

2. Malaga

Malaga e un oras port, care nu ofera prea multe, insa este aproape de Sevilla, Cordoba, Granada, Gibraltar si alte minunatii. Temperaturile in Malaga au fost si 25 de grade in decembrie, iar media este de vreo 18, poate chiar mai mult. Biletul spre Malaga ajunge la vreo 260 de euro cu Hahn Air, cautat pe airtickets24.com. Daca este luat din timp, poate fi gasit mai ieftin.

3. Lisabona

Desi mai ploua din cand in cand, ploaia nu o sa iti strice vacanta in Lisabona, asa m-au asigurat prietenii care au mers acolo iarna. Biletul, din pacate, sare de 400 de euro pentru perioada sarbatorilor de iarna. Daca ajungi in Lisabona, nu rata Porto si Algarve.

lisabona1

4. Valencia

Valencia este un oras cu multe gradini si parcuri, cu temperatura placuta iarna, fara prea multe ploi si, in general, cu ore bune de soare in fiecare zi. Nu-ti incarca bagajele cu haine foarte groase ca nu o sa dardai aici, am citit ca temperaturile sunt de peste 15 grade in decembrie. Din pacate, pana pe malul marii faci vreo ora cu autobuzul, asa mi s-a povestit, insa asta nu e un motiv sa nu alegi Valencia ca destinatie pentru vacanta ta de iarna. Preturile unui bilet pana in Valencia se situeaza pentru perioada sarbatorilor undeva in jur de 200 de euro, depinde cand il iei.

5. Catania

Desi nu e foarte cald in Sicilia in decembrie-ianuarie, temperatura e placuta. Ploua putin, iar unele zile sunt chiar calde, de mers pe strada in pulover. Zborul pana in Catania costa in jur de 200 de euro perioada asta. De aici poti face diverse excursii de o zi, de exemplu in Taormina, Palermo sau Siracusa.

Alte destinatii europene cu temperaturi ok ar mai fi Alicante, Nisa, Creta, Napoli si insulele Spaniei. Cea mai fierbinte temperatura din Europa iarna o gasesti in sudul Tenerifelor, insa o vacanta acolo de sarbatori este destul de costisitoare.

Cazare cat de cat ieftina gasesti pe airbnb.com.

Voi pe unde faceti Revelionul anul asta?

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *