10 locuri unde să-ți petreci Halloweenul

Vrem nu vrem, sărbătorile americane ne-au invadat și nouă existența, prin urmare celebrăm zile cu care nu avem practic nicio legătura, gen Valentine’s Day sau Halloween.
Și pentru că tot se apropie Halloweenul am facut o listă cu 10 locuri creepy, care merită vizitate în această perioadă.

Isla de la Munecas, Mexic

Xochimilco_isla_de_las_munecas_cropped

Isla de las Munecas se află în apropiere de Mexico City, lângă Xochimilco, un sat sudic aflat pe un fost lac, faimos pentru unele din cele mai frumoase flori și plante din regiune. La o aruncătură de băț se află o insulă micuță, decorată cu o mulțime de păpuși, sau bucăți de păpuși, majoritatea vechi, prăfuite și mucegăite. Aceste păpuși au fost aduse aici ca ofrandă pentru o fetiță care și-a găsit sfârșitul, în mod misterios, pe aceasta insulă. Ideea i-a venit unui îngrijitor care a găsit păpușa fetiței înecate într-un canal de la marginea insulei. Apoi, la ceva timp după, a mai găsit încă una. Convins că îl ajuta pe copil să se odihnească în pace, acesta a început să agațe păpuși în toți copacii pe care i-a găsit pe insulă iar alți localnici și turiști i-au urmat exemplu transformând insula într-un platou de film horror. Povestea are un deznodământ spooky pentru că și ingrijitorul și-a găsit sfârsitul într-un mod tragic, tot înecat. Poze si detalii despre cum ajungi acolo, aici.

Dia de los Meurtos în Oaxaca, Mexic

muertos

Dia de los Muertos este Halloween-ul mexican, care au un mod original de a-și celebra morții. Pentru ei, moartea nu este ceva macabru și funest, ci au transformat-o într-un motiv de sărbătoare. Așa că, în perioada 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, oamenii se îmbracă în culorii vii sau se machiază ca de Halloween și invadează cimitirele unde își petrec toată noaptea. Mormintele sunt luminate și decorate cu scheleți de zahăr, cranii colorate, măști de tot felul și au loc procesiuni pentru care orice fotograf și-ar da și sufletul să le imortalizeze. Se ascultă muzică, se rade, se bea făcând parcă în ciudă morții. Poveștile mele despre Mexic, aici.

Gunkanjima, Japonia

Gunkanjima_Island

Gunkanjima, sau insula Hashima, sau și mai simplu “insula fantoma”, este o insulă ce pare desprinsă dintr-un coșmar post-apocaliptic. Dacă povestea ei nu are nimic spectaculos, locația însă întrece orice imaginație bolnavă: între 1887 și 1974 s-a descoperit nu știu ce zăcământ natural așa că Mitsubishi a cumpărat spațiul și a populat insula cu mineri + familiile acestora care au trăit acolo, bine mersi. Pe suprafața de 480 de metri lungime și 160 lățime au fost construite blocuri de locuință, o școală pentru copiii minerilor și probabil câteva cluburi de karaoke:). În 1959 populația rezidentă era de 5.259 de suflete. Mina a fost închisă în 1974, iar muncitorii  trimiși înapoi în civilizație, lăsând în urmă o insulă-fantomă. Natura și-a reluat locul năpădind clădirile în paragină…

Buzdludzha, Bulgaria

IMG_20150815_184630

Cea mai accesibilă destinație din lista se află la 4 ore de mers cu mașina din București. Este vorba de monumentul Buzludzha, care fost inaugurat în 1981 când se voia a fi un fel de simbol al prosperității Partidului Comunist Bulgar. Ca să ajungi în interiorul monumentului trebuie să te strecori printr-o spărtură, dar efortul merită cu prisosință! Interiorul arată într-adevăr într-un mare fel, deși e căzut în paragină, iar toată clădirea pare că stă să se prăbușească la cea mai mică adiere de vânt. Mozaicurile de pe pereți mai păstrează grandoarea de altădată, iar spărturile din tavan lasă lumina să cadă într-un fel destul de artistic. Detalii despre cum ajungi acolo, plus o mulțime de poze, aici.

Pe urmele lui Jack The Ripper în Londra

Oscar-del-Rio

Londra e la o aruncătură de băț, în comparație cu celelalte locații din lista, așă că dacă îți plac poveștile sângeroase poți să-i urmezi pașii lui Jack The Ripper, într-un weekend plin de aventuri, în Londra. Recomandarea specialiștilor e The London Dungeon, o atracție populară care reînvie personaje macabre din istoria orașului (printre care și Sweeney Todd), și te poartă prin cele mai întunecate cotloane ..

Voodoo în New Orleans, USA

10848930_10104260529791175_2023710568936379858_o

Voodoo e la el acasă în New Orleans, așa că indiferent că alegi unul din numeroasele baruri din Cartierul Francez, (se pare că Old Absinthe House is a must), casa unde a locuit pe vremuri Marie Laveau și/sau cimitirul gotic unde se pare că este îngropată, nu ai cum să dai greș. Pentru efect total, ia o torță și du-te într-o excursie pe plantații, unde se zvonește că mai auzi încă plânsetul sclavilor care și-au găsit sfârșitul în mlaștinile mâloase din zonă.

Catacombele din Paris

Human skulls and bones in the Catacombs in Paris

O altă destinație accesibila e și Parisul, unde poți da o tură prin spectaculoasele catacombe. Acest labirint de galerii se întinde pe 300 de kilometri și adăpostește rămășițele a peste 6 milioane de oameni. Sunt o mulțime de doritori așa că trebuie să-ți faci rezervarea cu mult timp înainte!

Pădurea sinucigașilor din Japonia

sea_of_trees_5

Nu cred ca ai tupeu să petreci o noapte în Padurea Aokigahara, numită și Padurea sinucigașilor, aflată la nord-vest de muntele Fuji, locul unde au fost descoperite numeroase cadavre (în jur de 100 pe an). În momentul de față, pădurea a fost decorată cu camere de luat vederi la intrare și cu tot felul de pancarte în limba engleză și japoneză, cu mesaje pozitive prin care ești informat că viața merită trăită.

Stanley Hotel, Colorado, USA

stanley_1-560x375

Dacă te ține buzunarul, dar mai ales inima, petrece o noapte în faimosul Stanley Hotel din Estes Park, Colorado, hotelul creepy care l-a inspirat pe Stephen King în scrierea capodoperei sale, The SHINING. Camerele duble încep de la $120/noapte, iar dacă vezi cumva niște gemene pe coridoare…fugi!

Orasul fantoma Terlingua, Texas

DSC09486

Terlingua, cel mai tare oraș-fantoma pe care l-am văzut până acum, se afla în drum spre Parcul National Big Bend și e dotat cu toate accesoriile necesare: cimitir, biserica, loc de joacă pentru copii, galerii de arta locala, o școală, o închisoare minusculă și un teatru – Starlight Theatre, transformat în restaurant. Terlingua a fost pe vremuri un oraș de mineri, populat în vremurile sale de glorie de 2000 de suflete. A fost abandonat în anii ’40 și repopulat în anii ’70 când a devenit nucleul cultural al unei comunități de artiști, muzicieni sau liber-cugetători. Acum locuiesc în jur de 60 de ciudați iar pentru a atrage turiști se organizează un concurs de gătit chili, de 2 ori pe an. Alte orase-fantoma din America, aici.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *