Wishlist #2 – Isla de las Munecas

Venim si noi, tripil, in intampinarea Halloweenului cu o destinatie neobisnuita, care se potriveste la fix cu atmosfera macabra a acestei sarbatori.
Cine nu si-a dat seama din primul wishlist ca am gusturi cam ciudate nu cred ca va mai avea vreun dubiu acum, cand dau in vileag cel de-al doilea loc unde doresc neaparat sa pun piciorul si lentila aparatului in aceasta viata. Este la fel de creepy ca si prima locatie, si este tot o insula,  doar ca nu mai este vorba de una parasita ca cea din Japonia ci de una populata de cei mai bizari locuitori si botezata Isla de las Munecas– Insula papusilor.

Din pacate, cand am vizitat Mexicul nu avea habar de existenta insulei, cu toate ca ma aflam o distanta de cativa km!

800px-Dolls_hung_in_Santana_Barrera's_chinampa_in_Xochimilco

Xochimilco_isla_de_las_munecas_cropped

muñecas

Isla de las Munecas se afla in apropiere de Mexico City, langa Xochimilco, un sat sudic aflat pe un fost lac, faimos pentru unele din cele mai frumoase flori si plante din regiune. La o aruncatura de bat se afla o insula mica decorata cu o multime de papusi, sau bucati de papusi, majoritatea vechi, prafuite si mucegaite. Aceste papusi au fost aduse aici ca ofranda pentru o fetita care si-a gasit sfarsitul, in mod misterios, pe aceasta insula. Ideea i-a venit unui ingrijitor pe nume Don Julian Santa Barrera, care a gasit papusa fetitei inecate intr-un canal de la marginea insulei. Apoi, la ceva timp dupa, a mai gasit inca una. Convins ca il ajuta pe copil sa se odihneasca in pace, Barrera a inceput sa agate papusi in toti copacii pe care i-a gasit pe insula iar alti localnici si turisti i-au urmat exemplu transformand insula intr-un platou de film horror. Povestea are un deznodamant trista pentru ca si Barrera si-a gasit sfarsit intr-un mod tragic, tot inecat.

Muñewcas

isla-de-las-munecas-mexico

image

16257125
Insula arata foarte creepy cu toate alea papusile decreptite care zac spanzurate prin copac.
Cum ajungi acolo: Negociaza cu un barcagiu din Xochimilco. O tura dus-intors dureaza cam 4 ore si costa cam 1400 de pesos, adica in jur de 100 de dolari.

Daca tot am vorbit de Mexic nu pot sa nu reamintesc de Sarbatoare Mortilor, care are loc chiar in aceasta perioada.

credit foto: wikipedia, altasobscura.com,

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *