Street art în Mexico

Am vizitat Mexico City de doua ori, la distanță de 7 ani, și dacă prima data nu am căscat ochii după street art ci doar am pozat ce mi-a ieșit în cale, a doua oară mi-am făcut din asta un obiectiv în sine.

Mexico a fost locul unde s-au afirmat muraliștii (Diego Rivera, Siqueiros și Orozco), deci putem spune cumva că aici a început istoria grafitti-urilor, chiar dacă vorbim de cu totul altă ligă.

In prezent, orașul are peste 20 de milioane de locuitori, deci căutarea n-a fost deloc ușoară. Multe cartiere nu sunt prea sigure, în special noaptea, și culmea, fix alea sunt pline de grafitti-uri cool, dar nu prea am îndrăznit să mă plimb liniștită cu aparatul pe acolo.

Am citit pe diverse bloguri că multe grafitti se găsesc în cartierele La Roma și Condesa, cele mai trendy din capitală, dar n-am reușit să depistez decît foarte puține. Un proiect de street art vei găsi în cartierul Buenavista -Guerrero.

Iată ce am surprins atunci și acum.

DSCN1934

DSC09309

 

DSC09452

DSC09525

DSCN1312

 

DSCN1172

DSCN1295

DSCN1094

DSCN1096

DSCN1095

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *