Maimuțele din Parcul Jigokudani, Japonia

Nu-mi plac grădiniile zoologice așa că prin orice loc ajung dau o tură prin rezervații naturale unde se află animale pe care le poți vedea doar prin regiunea respectivă. Și uite așa am văzut leneșii din Costa Rica, urșii Koala din Australia sau urgatanii din Borneo.

Dacă în Nara vei fi asaltat de căprioare cerșetoare, în orașul Yamanouchi pândesc alte lighioane gata să-ți pozeze artistic – maimuțele de zapadă. Dacă ajungi prin Japonia și vrei să le vezi în propriul habitat, zic că merită să dai o tură până aici.
Unde aici? În  parcul Jigokudani, situat în Valea Jigokudani (Valea Iadului), din prefectura Nagano. Odată ajuns în Nagano trebuie să iei un tren până la gara Yudanaka. O călătorie durează în jur de 50 de minute. Din Yudanaka poți lua un autobuz sau un taxi până la Kanbayashi Onsen, de aici pornind trasee care te vor duce în parcul Jigokudani. Majoritatea au maxim 30 de minute.

Parcul din Jigokudani găzduiește o specie de maimuțe inedite, maimuțele macac japoneze. Parcul este situat în orașul Yamanouchi, prefectura Nagano, la o altitudine de 850 m, zăpadă acoperind acest loc aproximativ două treimi din an. Denumite și maimuțele de zăpadă, acestea sunt specifice nordului Japoniei, având puterea de a supraviețui și la temperaturi de – 15C.
Maimuțele în discuție ating până la 60 cm înălțime și cântăresc între 12 și 15 kg. Nu-s foarte prietenoase și nici prea atrăgătoare cu fața, mâinile și fundul roșu, și blană lor de culoare maro. Unii spun că chipurile maimuțelor se aseamănă izbitor cu cele ale oamenilor. Mie nu mi se pare neapărat.

Parcul Jigokudani Yaenkoen a fost deschis în anul 1964, fiind un loc ce atrage mulți vizitatori care sunt curioși să afle cum trăiesc maimuțele macac. În interiorul parcului a fost construit un lac termal imens, onsen, cum îi zice pe la ei, ideal pentru cele ce vor să se încălzească mai ales pe timp de iarnă. Parcul este deschis din aprilie până în octombrie, între orele 8:30-17:00, și în perioada noiembrie-martie, între orele 9:00-16:00. Un bilet costă 800 yeni/adulți (în jur de 6, 50 euro) și 400 yeni/copii.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

One comment

  1. Superb, Oana!
    Consider călătoriile, cunoașterea planetei Pământ, alături de iubire, tot ceea ce e mai frumos pentru om…
    Succes!

    MIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *