Viza turistica de India se poate obtine si online

Dupa o perioada destul de lunga in care se zvonea ca se schimba politica de obtinere a vizei pentru India, oficialii indieni au decis ca e cazul sa se hotarasca si au simplificat procedura de obtinere a vizei si pentru turistii romani. Astfel ca, de acum incolo, daca vrem sa calatorim in India, putem sa obtinem viza turistica si online aplicand pe site-ul indianvisaonline.gov.in.

Viza se poate lua, bineinteles, si de la Ambasada Indiei din Bucuresti, insa procedura a ramas identica. Completezi un formular online, mergi la ambasada cu pasaportul, actele, biletul de avion, rezervarea la hotel, stai la coada, le depui, si in 2 saptamani ti se elibereaza viza, fara posibilitatea de a o obtine in regim de urgenta.

Din fericire, pentru obtinerea vizei online, nu mai dureaza asa mult, in minimum 4 zile viza iti este eliberata. Pentru e-Turist Visa nu e nevoie sa mergi deloc la Ambasada, toata procedura are loc online: aplici, platesti, primesti viza pe mail si gata, poti pleca in India.

Pentru a aplica trebuie sa ai o poza recenta cu tine, gen pasaport, cu background alb, in format JPEG, de minimum 10 KB si maximum 1MB, si o poza cu prima pagina din pasaport, in format PDF. De asemenea, pasaportul trebuie sa aiba cel putin doua pagini libere.

Viza este valabila 30 de zile de la data sosirii in India si poate fi folosita pentru intrarea in India prin aeroporturile din Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum si Varanasi. Viza e-Tourist se poate obtine doar de 2 ori pe an, este cu o singura intrare si nu poate fi extinsa.

e-Tourist Visa costa 60 de dolari, iar daca te razgandesti, n-are sens sa te mai agiti sa iti ceri banii inapoi, deoarece taxa nu se returneaza.

Pun mai jos cateva poze, ca sa va fac pofta sa mergeti in India :).

2013-12-26 14.20.39

DSC04536

2014-01-03 14.37.53

DSC00543

Vanzatoare de flori

DSC00636

DSC00313

DSC00340

Citeste si:

India: turism culinar in Mumbai

Goa: plaje nesfarsite si apusuri superbe

Cele mai misto locuri de vizitat in Mumbai

Prima oara in India

About Livia

7 comments

  1. Buna!
    Eu sunt casatorita cu un cetatean indian si intentionez sa plec curand in India. Cum nu am mai fost de mult timp acolo numai stiu exact procedura! As dori sa te intreb daca stii cumva daca pentru viza trebuie si certificatul de casatorie original sau copie? Multumesc!

    1. Buna Ioana, imi pare rau dar nu te pot ajuta cu aceasta informatie…cel mai bine e sa te interesezi direct la consulat.

  2. Buna Oana…as avea o alta intrebare,daca nu te superi. Trebuie facuta o programare inainte pentru a depune actele pentru viza? Mie imi ptrebuie visa X si trebuie sa o am pe pasaport,dar nu stiu daca trebuie programare sau nu. Cat despre dovada ca poti sa te intretii financiar,stii ce suma trebuie?
    Multumesc mult si scuze de deranj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *