Cum este la camping South Beach, langa Sozopol, Bulgaria

Ca sa nu te fac sa citesti articolul asta pana la sfarsit ca sa afli raspunsul, iti zic de pe acum, la camping South Beach e scump si aglomerat, nu prea merita sa bati drumul pana acolo. Am plecat cu speranta ca o sa gasesc un loc similar cu Krapets-ul, dar cu un peisaj ceva mai spectaculos in jur, mai ales ca de pe net locul asta parea sa aiba si niste munti, o insula micuta in departare, salbaticie, padure si plaja cu nisip fin.

Ce am gasit acolo?

Peisajul nu era deloc urat, semana bine cu ce vazusem pe net, insa erau atat de multe rulote si corturi, incat, ca sa ajungi la plaja, trebuia sa te strecori printre ligheane, mese de plastic, piscine pentru copii, scaune pliante, rufe intinse la uscat si familii plictisite, toropite de caldura, care pregateau mancare la primusuri. Pareau ca traiesc acolo de o vesnicie si ca nimic nu le mai poate scoate din ritmul vietii lor la rulota sau cort.

Ca sa stai in camping, pretul nu este deloc mic, 29 de leva pe noapte pentru un cort si 2 persoane. Cu banii astia poti sa dormi decent la un hostel.

Baile au fost partea cea mai neplacuta a excursiei, erau murdare si mirosul lor, accentuat de caldura, plutea peste tot. Nenorocul a fost sa ni se dea un loc de campare aproape de bai, lucru care a contribuit masiv la esecul excursiei.

Pentru a merge la baie, la intrarea in camping ti se da o cheie pentru care trebuie sa lasi un depozit de 10 leva. Persoanele de la receptie nu sunt deloc dragute si nu te fac sa iti doresti sa mai revii vreodata, de-aia mi s-a parut destul de dubios faptul ca era asa plin. Ca sa nu mai zic ca la sosire, cei de la receptie au uitat sa imi dea cheia de la baie si m-am trezit ca ma rog de vecinii de cort sa imi dea cheia lor.

Mancarea nu mi s-a parut deloc extraordinara si era destul de scumpa pentru un camping, lucru pe care mi l-a confirmat si un austriac aflat cu cortul de 4 zile acolo, nemultumit ca nu reusise sa manance nimic bun in afara de niste pizza.

IMG_20160724_082758

De ce sa mergi, totusi, in zona asta?

Nu trebuie neaparat sa stai si sa te enervezi la campingul South Beach, poti sa stai in Sozopol, un orasel simpatic cu stradute pietruite si atmosfera de vacanta din copilarie sau poti sa stai intr-un alt camping. Langa South Beach mai sunt campingul Gradina, inca unul cu nume bulgaresc greu de retinut si alte cateva locuri unde poti sa iti pui cortul printre copaci. Un alt motiv sa mergi este marea, care mi s-a parut mai curata, mai linistita si mai limpede fata de alte locuri din Bulgaria sau de la noi.

Daca nu esti un fan al statului la cort sau rulota, poti merge pe la Sunny Beach, sa vizitezi Burgas, orasele Chernomorets, Sozopol si Primorsko, toate cu plaje dragute. La intoarcere, poti sa vizitezi Nessebar.

Unde se afla campingul South Beach?

Ca sa ajungi in zona asta, poti sa mergi pe la Ruse pe drumul spre Burgas si de aici faci dreapta spre Sozopol. De asemenea, poti sa o iei si pe la Vama Veche-Varna-Burgas, insa drumul e mult mai lung si vara e destul de aglomerat.

IMG_20160724_082722

IMG_20160724_082921

IMG_20160724_120630

IMG_20160724_082611

IMG_20160724_082931

IMG_20160724_082750

IMG_20160724_082808

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *