Planuri de vacanta

In noiembrie, schimbam ghetele cu papucii, umbrela cu evantaiul si acceptam temperaturi scazute doar in paharul de Cuba Libre!

Gata, iesim din zona de conform si plecam, triptil, peste mari si oceane, si nu ne oprim pana nu ajungem in Cuba, pe care speram s-o prindem, inca, autentica si neMcDonaldizata. Ii vom dedica 3 saptamani si presimt de pe acum nu e de ajuns, in special ca e fix genul ala de tara cu forma lunga (1255 km) si ingusta, complicat de parcurs dintr-o parte in alta. Plecam 4 muieri, entuziasmate dar fara vreun plan concret, stim doar ca vrem sa vedem cat mai mult, fara sa transformam totul intr-un maraton. Viza ne-am luat-o fara nicio problema, pe loc, de la Ambasada Cubei din Bucuresti, si a costat 22 de euro. Zburam cu KLM, pretul biletului fiind undeva in jur de 800 de euro, cu o escala de cateva ore in Paris.

810px-map_of_cuba

Avem cazare pentru primele 4 nopti in Havana, unde vom lua la picior stradutele din Havana Vieja si Malecon, celebrul bulevard-faleza de 7 km, principalul punct de intalnire al havanezilor. Cam aici se opreste planul, pentru ca nu stim exact incotro ne vor purta pasii mai departe. Avem pe lista Varadero, Cienfuegos, Santa Clara, Trinidad, Camaguey si orice altceva ne-o iesi prin drum. Daca ne mai ramane timp, ceea ce e foarte putin probabil, poate ajungem si pe Isla de la Juventud. Experienta de pana acum ne-a aratat ca planurile de acasa nu se potrivesc cu cele de la fata locului, asa ca lasam loc neprevazutului!

Din cate am inteles, accesul la internet este destul de problematic prin Cuba, asa ca revenim cu povesti si poze, la intoarcere, in decembrie!

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *