Ce vizităm în Miami

Despre Miami nu am povești prea frumoase și nici recomandări pline de zel. Mi s-a părut un oraș strident, plin de bling-bling, cu oameni care păreau că vor să iasă în evidență cu orice preț.

Localizat convenabil în partea de sud-est a Floridei, pe coasta Atlanticului, Miami este o metropolă prosperă, gazdă pentru multe și importante bănci internaționale, institute de cercetare, un centru cultural, comercial și pentru petrecerea timpului liber. Miami este și o zona turistică importantă, atrăgând vizitatorii prin apele incredibil de albastre, plajele cu nisip alb, locuri pentru distracție și unele restaurante  foarte apreciate.
Dacă ajungi vara în Miami nu poți rata o baie în apele albastre ale oceanului, în timp ce iarnă asigura climatul perfect pentru o zi în aer liber, că să admiri ce îți oferă orașul.

Downtown este inima metropolei și reprezintă zona unde se găsesc băncile, tribunalele și alte sedii centrale comerciale. Aici atracțiile turistice principale sunt Insula Junglei, Muzeul de Științe Miami, Grădina Zoologică, Junglă Maimuțelor sau Seaquariumul. Către nord-vest este Centrul Civic, unde se regăsesc cele mai multe spitale și institute de cercetare, iar dacă te îndrepți spre est, peste Golful Biscayne, vei ajunge la South Beach. South Beach este o destinație obligatorie în Miami, ce prezintă clădiri art-deco impresionante pe Ocean Drive și plaje magnifice, un loc pe care să-l vezi și unde să fii văzut, ideal pentru cumpărături și pentru a lua masă la unele dintre cele mai bune restaurante din oraș.
Dacă mergi în Miami pe timp de vara, poate că cel mai potrivit loc unde să te oprești este South Beach. Dacă te ține buzunarul, rezervă o camera la unul dintre hotelurile situate pe malul oceanului, care oferă șezlonguri și umbrele. Cinează la unul dintre restaurantele sofisticate din zona, unde te poți întâlni cu starurile din Miami. În South Beach poți încerca o mulțime de activități, fie că preferi să-ti iei rolele sau să te relaxezi la o cafenea de pe Lincoln Road. Privește trecătorii, nu știi niciodată pe cine întâlnești! Pe Lincoln Road se află și câteva muzee, magazine, buticuri și galerii de artă, un adevărat mall în aer liber, închis pentru traficul auto.

În South Beach, un lucru pe care trebuie neapărat să-l faci este să vizitezi districtul art deco. Poți alege un tur organizat de Centrul de Primire Art Deco al Miami Design Preservaton League, începând cu ora 10:30 în fiecare sâmbătă dimineață și, pentru numai 10$, vei avea parte de povestiri și detalii interesante despre istoria hotelului Park Central, a Hotelului Clevelander, a casei Casaurina (fosta reședința a lui Gianni Versace, pe treptele căreia acesta a fost ucis), a hotelului Tydes sau Carlyle.

Dacă ești genul ce-și petrece noaptea într-un club, atunci Ocean Drive este pentru tine! Madonna, Will Smith și alte vedete sunt obișnuiți ai locurilor, dar nu uită să faci o rezervare din timp, că să eviți cozile lungi ce se formează la intrare.

Către sud vei ajunge la Coral Way și la Coconut Grove, zona rezidențială de importantă istorică, cu multe cluburi de noapte, restaurante, baruri și magazine răspândite pe străzile înguste și șerpuitoare adăpostite de copaci bătrâni. Tot aici vei găși celebra Villa Vizcaya si alte case istorice. Savoarea latină se regăsește în Mică Havana, situată în Midtown.

O altă variantă de petrecere a unei zile în aer liber este să vizitezi Parcul Național Everglades, declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Deși o mare parte a parcului este sălbatică și explorată numai de către cei cu un pronunțat simt al aventurii, rămâne totuși destul spațiu la dispoziția vizitatorilor obișnuiți, care își pot ridică cortul aici, se pot plimbă cu barca și astfel vor află o mulțime de lucruri despre cele 14 specii pe cale de dispariție ce trăiesc și sunt protejate în incinta parcului. Și mulți crocodili!

Grădina Zoologică din Miami este o altă ocazie minunată pentru copii și pentru cei mari deopotrivă să cunoască animale, într-un mediu ce recrează întocmai habitatul lor original. Aici poți chiar să hrănești girafele, sau poți vizita Aviară Asia, casă pentru nu mai puțin de 300 specii de păsări exotice rare.
Îți recomand și Muzeul și Grădinile Vizcaya, un pas înapoi în timp, la începutul secolului XX, când locuitorii cei mai bogați ai zonei au încercat să copieze spectaculoasele, luxoasele și sofisticatele vile de pe malurile Mediteranei. La construcția acesteia în mod special (Vila Viscaya) s-au utilizat doar materiale originale aduse din Italia și Spania, odată cu unele lucrări artistice deosebite.

Un lucru la care Miami dă clasă este arta stradală, careia i-am dedicat un articol special.

Din Miami poți vizita Key West, unde se află cel mai sudic punct din America.

Când vizităm Miami – Miami are un climat tropical musonic, adică aproape orice perioada a anului este o alegere bună atunci când îți planifici călătoria. Verile (din mai și până în octombrie) sunt umede și fierbinți, cu temperaturi între 29 grade C și 35 grade C, dar căldură este deseori domolită de către furtunile de după amiază sau de briza ce vine dinspre Atlantic. Iernile sunt blânde spre călduroase, cu o temperatura medie de 19.6 grade C, cu puține ploi.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *