Lisabona, orasul in care mi-as dori sa traiesc

Nu o sa ma lansez in cine stie ce povesti detaliate despre Lisabona, e un oras care te face sa devii vrei-nu vrei sentimental la fiecare fraza :). Lisabona, e un loc in care pur si simplu te simti bine, asa ca daca ai de gand sa iti petreci acolo o vacanta, nu sta prea mult pe ganduri si cumpara-ti bilete, nu o sa regreti nicio secunda.

Traversat de raul Taj si avand iesire la oceanul Atlantic, Lisabona beneficiaza de o clima mediteraneeana ce o face potrivita de vizitat in orice anotimp. Avantajul in extrasezon ar fi preturile un pic mai scazute, de aceea nu ezita sa te duci acolo in februarie sau in alta luna considerata neprietenoasa cu vacantele. In general, preturile la cazare sunt mici, se pot gasi camere la hostel de la 12 Euro pe noapte (e.g. Hospedaria Taj), dar si camere decente la hotel cu 25 Euro, chiar in centrul orasului.

Lisboa-0262

DSC09182

DSC09480

Lisabona are farmecul unui oras mic de provincie, cu magazine modeste, fiecare cu specificul lui, de la palarii pana la conserve de peste.

Vanzatorii, despre care am avut de multe ori impresia ca sunt chiar proprietarii acelor magazine, fac tot posibilul sa te faca sa revii a doua zi macar ca sa-i saluti. Si in plus locuitorii acestui oras, atat de atipici pentru o capitala, parca niciodata grabiti, care iti vor zambi daca vei intarzia cu privirea un pic mai mult asupra lor, te vor face sa te gandesti negresit la urmatoarea vacanta in Portugalia.

DSCF3445

DSC09160

DSCF3555

DSC09227

Lisabona este locul in care mi-as dori sa traiesc la un moment dat.

Bineinteles, Lisabona are si locuri de “pierzanie”: Bairro Alto este cartierul din centrul capitalei unde se pot gasi cluburi pentru toate gusturile: punk, metal, goth, hip-hop si reggae.

DSC02739

DSC05338

DSC09166

Daca esti mai degraba un pasionat al muzicii fado iti recomand o plimbare in cartierul Alfama, cel mai vechi cartier din Lisabona, unde vei gasi mici baruri in care vecinii din cartier vor veni seara de seara sa cante despre “saudade” (nostalgie). Si chiar daca nu apreciezi genul acesta de muzica, un pahar de “vino verde” sau de visinata intr-un bar din Alfama este o experienta ce nu trebuie ratata.

Pentru a avea o panorama asupra orasului iti recomand sa vizitezi castelul São Jorje, situat pe cea mai inalta dintre cele 7 coline.

Lisboa-5121

DSC05502

Lisboa-1014

Nu trebuie sa ratezi nici cartierul Belem, cu faimosul sau turn, Torre de Belém, care a fost construit in secolul XIV pentru a apara intrarea in port, si manastirea Dos Jerōnimos, monument clasat Unesco in stil Manueline.

DSC05418

DSC05416

DSC05470

DSC09322

DSC09664

Daca tot ajungi in acesta zona, nu rata sa intri la Pasteleria de Belém, unde vei gasi cele mai delicioase prajiturele (pastéis de Belém) din Lisabona. In general, mancarea in Lisabona este simpla, dar preparatele sunt proaspete si merita sa incerci bacalhau (cod), sardinele si fructele de mare.

Din pacate, nu mai exista zboruri low cost din Bucuresti la Lisabona, iar bilete mai jos de 200 de euro nu prea am vazut. Cu toate astea, o sa iti placa asa mult la Lisabona, incat nu o sa regreti daca ai platit prea mult pe bilet.

Lisboa-4601

Iti recomandam si:

Excursii de o zi din Lisabona: Cascais

Street Art in Lisabona

Destinatii de vara: Coasta Algarve – Lagos

Ce poti vizita prin Porto in 3 zile

Despre Porto

About Livia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *