12 locuri de vizitat în Franța

Franţa nu are nevoie de P.R. fiind, din punct de vedere turistic, o destinaţie despre care poţi vorbi doar la superlativ: cele mai frumoase oraşe ale lumii, cele mai bune muzee, cele mai exotice plaje din Europa, cei mai înalţi munţi, cele mai sofisticate feluri de mâncare, etc. Franţa are câte ceva pentru fiecare, fie este vorba despre turismul cultural, reprezentat prin Paris; cel balnear, cu destinaţiavedetă Coasta de Azur; de recreere, Disneyland Paris fiind cel mai frecventat parc de distracţii din Europa sau de practicarea sporturilor de iarnă, în Alpii de Nord.

Atracţiile turistice cele mai populare ţi le poate enumera chiar şi un copil, care va pune în fruntea listei Disneylandul, dar şi Turnul Eiffel, Palatul de la Versailles, Muzeul Luvru sau Coasta de Azur.

Iată câteva locuri care merită explorate pe îndelete:

Paris

DSC00344

Majoritatea turiştilor încep descoperirea Franţei cu “Oraşul Luminilor”, considerat cel mai romantic şi frumos oraş din lume, listat în patrimoniul mondial UNESCO. Într-un city break poţi vizită o mare parte din atracţiile celebre precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Arcul de Triumf, Louvru, D’Orsay, Moulin Rouge, Montparnasse, cartierul Montmartre în care se găseşte şi basilica Sacre Coeur.

Ar merge și o tură de shopping, doar eşti înCapitala Modei” şi pregăteştete dormi foarte puțin, spre deloc! Viaţă de noapte de aici este magnifică!

Nisa

Perla Coastei de Azur atrage anual milioane de turişti dornici se distreze & bronzeze pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. În afară de soare şi mare, printre atracţiile se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte, palatul-muzeu Massena, oraşul vechi cu palatul-muzeu Lascaris şi catedrala Saint Reparat, grădina şi ruinele castelului ruinele oraşului roman Cimenelum, mănăstirea franciscană din Cimiez, grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa. Pentru a intra direct în spiritul Nisei îți recomand ca prima oprire s-o faci la Promenade des Anglais, o faleză spectaculoasă pe care nu ai cum s-o ratezi, nici dacă ai vrea! Celebrul bulevard cu palmieri din Nisa este simbolul orasului si totodată un loc magic care a inspirat numeroși artiști. Mai mult povesti despre acest oras, aici.

Lyon

OnlyLyon_4890-600x369-e1459952662954

Situat între râurile Rhone şi Saone, al doilea oraş mărime al Franţei, datează de mai bine de 2000 de ani, fiind o destinaţie populară pentru turişti. Aici poţi vizită clădiri medievale precum Catedrala şi Biserica Saint Paul, biserica Notre dame de la Fourviere, manastrirea Benedictină Saint Pierre, toate aflate în Patromoniul Unesco din 1998. Despre aventurile noastre prin Lyon, aici.

Bordeaux

Îţi plac vinurile alese? Atunci ne adresăm cui trebuie şi sigur eşti de acord cu noi nu poţi rată un city-break înCapitală europeană a vinurilor”, unde se află peste 500 de vinării. Aflat la aproxitamiv 600 de km de Paris, pe malurile răului Garrone, în apropiere de Golful Biscaya, Bordeauxul îţi oferă un buchet de atracţii care merită “savurate”: nu doar vinurile ci şi partea veche a oraşului plină de clădiri istorice incluse în patrimonial mondial al UNESCO.

Strassbourg

800px-Straßburg_Weihnachtsmarkt_Petite_France

Aflată la graniţa dintre două ţări, Germania şi Franţa, „cetatea unde se întâlnesc drumurile” a împrumutat câte ceva din famecul ambelor culturi. Dintre obiectivele ce nu trebuie ratate: catedrala Notre Dame, în interiorul căreia se află un ceas astronomic care datează din anul 1842; Piaţă Corbeau, Parlamentul, Palatul Rohan care găzduieşte trei muzee: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arte Decorative şi Muzeul de Arte Frumoase şi cartierul Petite France, o bijuterie medievală cu podeţe şi străduţe înguste plină acum de magazine de suverniri şi bistrouri.

Coasta de Azur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riviera Franceză, este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă din Europa, fiind vizitată anual de peste 14 milioane de turişti. Poţi alege ţi petreci câte un city-break în fiecare orăşel luxos de aici, şi nu te vei plictisi. Vizitează Monaco, Cannes, Nisa, Saint-Tropez, locuri ce au inspirat de-a lungul anilor cei mai talentaţi artişti, care le-au dedicat opere nemuritoare. O vacanță pe Coasta de Azur inseamnă eleganță, relaxare dar şi practicarea unor sporturi acvatice.

Castelele de pe valea Loirei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vino admiri minunată armonie dintre cultură, istorie şi natură prin intermediul unor palate construite pe dealuri şi în parcuri. Loches, Chinon, Blois, Sully, Langeais, Chambord, Villandry, Azay-le-Rîdeau, castelele nobilimii se întind de-a lungul Loirei precum un şirag de mărgăritare (hai că am scos-o!)

Disneyland

Disneyland

Inconfundabilul parc de distracţii Disneyland, este visul oricărui copil dar şi al adulţilor careşi amintesc cu drag de lumea copilăriei. Dacă eşti însoţit de cei mici, nu rată şansă de a petrece timp timp alături de personajele Disney în această lumea minuntata. Despre prețurile din Disneyland, aici.

Avignon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sur le pont d’Avignon…” Pune pe lista ta şi acest oraş din sudul Franţei, unde se află frumosul pod care a inspirat o celebra melodie. În afară podului, care este simbolul oraşului, poţi vizita şi alte obiective turistice spectaculoase precum Palais des Papes, Catedrala Notre-Dame des Doms, toate înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Normandia

O superbă regiune din nord-vestul Franţei, care a avut o importantă majoră în istorie. Aici se află Mont Saint Michel, o superbă construcţie în stil romanic din secolul al XIII-lea, reconstruită în stil gotic ce tronează pe o stanca şi se oglindeşte în apă. Combină un city break în care vizitezi cele mai importante oraşe din această regiune (Rouen, Le Havre şi Cherbourg) cu plimbări prin mijlocul naturii, sau pe faleză cu piesaje spectaculoase. Vizitabil e și orăşelul Giverny unde se află grădinile care l-au inspirat pe pictorul Monet.

Corsica

Fantastica insulă Corsica, îşi aşteaptă turiştii cu 200 de plaje, peisaje frumoase şi oraşele fermecătoare, fiind ideală pentru un sejur de cel puţin o săptămâna! Asta nu înseamnă nu-i poţi dedică și un city-break! Farmecul peisajului acestei coaste neatinse, aflată în Patrimoniul Mondial Unesco, constă în prăpăstii dramatice care oferă adăpost unor plante pe cale de dispariţie.

Toulouse

Un city break înoraşul roz”, denumit aşa datorită clădirilor construite din cărămidă roşie, este deconectant dar totodată aventuros. Plimbăte prin zona veche a oraşului, iar dacă vrei vezi nişte opere de artă inedite, ia metroul! Aici, fiecare staţie e construită diferită, fiind proiectată de arhitecţi şi artişti.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *