Unde ne petrecem vacanța în Germania?

Ghid clasic și convențional de vizitat Germania.

Când zici vacanță in Germania te gândeşti automat la Munchen şi Oktoberfest, Berlin, Koln şi poate Hamburg. Germania însă îşi copleşeşte vizitatorii cu numeroase posibilităţi de petrece a timpului liber încât planificarea unei vacanțe aici pune în dificultate chiar şi cel mai experimentat călător.

Să înceapă cu munţii, lacurile, castelele sau cu oraşele de top? Un city break în Berlin, Hamburg sau Munchen? O croazieră pe Rin, Elbe sau Mossel? Oktoberfest, LoveParade sau Berlin Music Festival? Bavaria sau Saxonia? Nu avem răspunsurile corecte la aceste întrebări, pentru că fiecare îşi imaginează vacanţă în alt fel şi se ghidează după propriile priorităţi. Pentru o călătorie ideală în Germania e nevoie de un pic de planificare dar efortul depus va fi răsplătit din plin.

munchen6
Munchen

Tara are o mulţime de atracţii culturale şi istorice precum şi peisaje unice care merită explorate. Dacă ai lipsit la lecţia de geografie avem câteva coordonate care-ţi pot fi de folos în planificarea unui city break: Germania are un relief preponderent muntos, irigat din belgus de ape. Altitudinea variază de la munţii Alpi, cu cel mai înalt vârf (Zugspitze) la 2962 metri, în sud, până la ţărmurile Marii Nordului, în nord-vest şi Marea Baltică, în nord-est. Între ele sunt zonele împădurite din Germania Centrală şi terenurile joase din nord traversate de râuri majore ale Europei, precum Rin, Dunărea şi Elba.

zugspitze-2264087_960_720
Zugspitze

Ţară este împărţită în 16 landuri (state) iar cele mai mari şi vizitate oraşe sunt Berlin, Hamburg, Munchen, Koln, Frankfurt sau Stuttgart. Cei 82 de milioane de locuitori o situează în primul loc din topul celor mai populate ţări din Uniunea Europeană. Industria germană este una dintre cele mai dezvoltate din lume iar asta se reflectă şi în nivelul de trăi care este foarte ridicat sau în gradul scăzut de corupţie. Germania se poate laudă cu 28 de obiective aflate în Patrimoniul Unesco.
Printre cele mai vizitate locuri ale ţării se află Berlinul cu poartă Brandenburg, Reichstag, şi cea mai rămas din zidul Berlinului; catedrala gotică din Köln, castelul Neuschwanstein, castelul Heidelberg şi Munchen, în perioada festivalului berii Oktoberfest.

neuschwanstein-castle-2243447_960_720
Neuschwanstein

Dacă vii iarnă, aventurează-te în munţii Harz, sau Alpii Bavariei, unde poţi face trasee, schi şi alte sporturi de iarnă. Iubitorii de drumeţii în mijlocul naturii să-şi ia compasul, pentru că Pădurea Neagră, de unde izvorăşte Dunărea, e atât de deasă încât te poţi rătăci uşor. Dacă eşti mai comod şi nu-ţi plac provocările fizice, admira peisajul Germaniei dintr-o nouă perspectiva, de pe apele Rinului sau Elbei, într-o croazieră relaxantă.
Daca esti insoțit de cei mici, vizitează Europa-Parc, cel mai mare parc tematic din Germania, care găzduieşte un montagne russe uriaş. Ia plusul artei contemporane direct de pe străzile Berlinului, cea mai mare scenă culturală a momentului. Bucură-te de razele soarelui la litoralul Marii Nordului şi al Marii Baltice. Pentru relaxări complete şi revigorante îţi recomandăm staţiuni balneare de top precum Bad Wiessen, Baden-Baden, Wiesbaden, Aachen sau Westerland.
Vizitează oraşele din fostul Est, precum Leizpig, Dreseden sau Potsdam şi vezi dacă mai recunoşti vreun semn al comunismului. Fă o vizită la Weimar, un important centru cultural istoric, unde au trăit Goethe, Schiller, Bach şi Wagner.
Indiferent care varianta îţi surâde, un city break în Germania e ideal pentru o escapadă cu familia, prietenii, în cuplu sau single.

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *