Excursii de o zi din Mexico City: Teotihuacan

Din Mexico City am facut cateva trasee de o zi – unul la Teotihuacan, unde am vazut un sit de piramide aztece si altul la Cuernavaca, un oras care in afara de o manastire franciscana nu ofera prea multe surprize. Marele regret e ca am ratat Xochilimco, un sat sudic aflat pe fostul lac, plin de gradini plutitoare unde cresc tot felul de flori si plante. De aici se pot face excursii cu barcute multicolore sau, daca esti amator de bizarerii te poti aventura pana pe Isla de las Munecas, unde sunt o multime de papusi vechi legate de copaci, aduse ofranda unui copil mort decedat intr-un mod misterios.
Prima excursie care am facut-o in afara capitalei mexicane a fost la templul aztec Teotihuacan, aflat la o distanta de 50 de km si inscris de ceva vreme in patrimoniul Unesco.

DSCN0656

DSCN0664

DSCN0668

DSCN0590

DSC08541

DSC08544

Nu m-am lasat intimidata de cele 244 de trepte si am urca pana in varful Piramidei Soarelui, la 63 de metri, din varful careia ai o priveliste de nedescris. Am continuat drumul pe Avenidas de los Muertos (Calea Mortilor) pana la cea de-a doua piramida, Piramida Lunii, dar n-am mai avut energie sa urc pana in varf. In aceasta regiune e extrem de cald, asa ca fa-ti provizii de apa.

Majoritatea excursiilor organizate din Mexico City includ si tot felul de opriri la magazine de suvenire, degustari de tequila si alte capcane turistice, deci daca vrei sa le eviti poti lua un autobuz care te duce direct pana in apropierea sitului.

DSCN0572

DSCN0619

DSCN0652

DSCN0527

DSCN0634
O zi am fost si pana in Cuernavaca, locul de origine al Craciunitelor, unde se afla o manastire franiscana inchinata Sfintei Fecioare.

DSC08577

DSCN0861

About Oana
Turist & călător în peste 50 de ţări din lume, adică mai puţin de 50% din ceea ce-mi doresc să descopăr. Fac slalom printre amintiri şi–mi aleg cele mai frumoase locuri pe care le-am călcat în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *